Adventi naptár

 2010.12.01. 10:23

159 évvel ezelőtt, 1851-ben egy kisfiú, Gerhard Lang és édesanyja „találta fel“ az adventi naptárt. A kisfiú állandóan kérdezgette édesanyját, mikor lesz már végre karácsony. Az anya, hogy lecsillapítsa a kis türelmetlenkedőt, kis dobozkákat készített számára, melyek mindegyikébe finom kekszet rejtett el. Azóta sok-sok gyerek kap ezen a napon adventi naptárt, benne apró finomságokkal. A piac is minden évben elkészíti a saját adventi naptárát, ahol minden nap újabb kellemes vagy kellemetlen meglepetés varázsolódik elő a kis ablakocskákból. A mai nap meglepetése, hogy december 1-től a Budapesti Értéktőzsdén 17 óra 10 percig tart a kereskedés.

És ne felejtsük el, hogy ma kezdődik a Hanukka, a fények ünnepe ( 2010-ben december 1-én a napnyugta utáni első gyertya meggyújtásával kezdődő nyolcnapos ünnep)

Nézzük milyen ablakok nyílhatnak ma a befektetők számára a papírok közül:

OTP: Végre elérkezett az 5.000 Ft alatti világ. Sávosan, 4.850 Ft és 4.500 Ft között vásárolnék belőle, és 5.000 Ft felett sávosan el is adnám.

MOL: Megy a kötélhúzás a színfalak mögött a Surgut pakkjával kapcsolatban. Előbb-utóbb csak kiderül, hogy “ Nyilas Misi pakkot kapott”. 18.000 Ft – 18.500 Ft körül vásárolnám, 20.000 felett max. 21.000 Ft-on eladnám.

Richter: 42.000-42.500 Ft körül vennék belőle. A politikát bármikor felülírhatja a gyógyszerfejlesztésekkel kapcsolatos pozitív hírek.

Pannergy: Aki nem fél attól, hogy a nyugdíjkasszák mizériája miatt rövid távon eladói nyomás lehet rajta, továbbra is az asztalfiókba venném és tenném, hosszabb távra.

Az előzőleg vásárolt EUR/HUF vételeket 284-285 Ft körül eladnám és pozíciókat fordítanék. 220 Ft körül spekulatív CHF/HUF eladási pozíciót nyitnék.

Hogy devizabefektetéseiben meglepetés nem érhesse, adjon magának lehetőséget, hogy az OTP eurós kötvényeit vehesse.

Az izomláz, és egy pohár finom forralt bor legyen Önökkel ! Óvatos és sikeres kereskedést !

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: tőzsde portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr22485418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása