Stock’n’roll!

 2010.12.08. 09:10

Éves csúcson nem sikerült zárnia az amerikai piacnak, az államkötvény hozamok növekedtek, a részvényárak valamelyest csökkentek, a dollár erősödött. Ezt egy kis koreai mizéria is megfejeli. Ennyi lett volna az egész? A nagy kérdés, hogy a maradék pár kereskedési napon megpróbálkoznak-e a tőzsdék még új csúcsra menni?
Nem mostanság, a hetvenes évek elején a világ legjobb zenekarának tartották a Led Zeppelint. Én akkor születtem, ők akkor futottak be. Engem egyszer elfelejtenek, őket sohasem. A névadás, az ólom léggömb kifejezés a könnyedség és a súlyosság kettősége.


A mai reggel borongósan kezdjük a kereskedést, a tengerentúli történések súlya alatt negatív nyitás valószínűsíthető. De utána? Merésznek tűnhet azon véleményem, hogy pár óra, nap alatt ki fogjuk ezt heverni, s év végéig legkésőbb még megpróbálnak a részvénypiacok egy emelkedéssel! Miért is? A nagyon emlékezetes árfolyameséseket nem decemberben szoktuk látni, rettenetesen sok a short a piacon a kis spekik körében, nekik sajnos még egy leckét kell kapniuk. A leminősítésen túl vagyunk, s csodák csodájára másnap is fel kelt a nap, stb.

Nézzük meg kedvenc rockbandánkat közelebbről.
OTP: Az ének egyéni és karizmatikus. Ő a középpont, a többiek csak kísérő zenészek lehetnek. A nagyon kerek ötezer alá nem most gondolom. Még egy próbálkozás lesz benne felfelé. Esésben egy próbálkozást megér a vétele.
MOL: A gitárjáték virtuóz. Az ismert INA-s akkord után, s a semmiből feltűnő, de nagyon várt orosz dallam miatt az elemzők kedvence. Még lehet pozitív meglepetés benne. Ha van tartani, esésben venni.
Richter, Egis: a dobok önfeledten adják a jó alaptraktusokat. Belőlük birtoklunk a legkevesebbet. Nehezen kereskedhetőek.
Pannergy: Esésben szigorúan gyűjteni. Kincset fog érni, mint bandánk első bakelitje. Ne aggódjanak még megérik.

A mai napra persze az improvizatív játék fog dominálni: a precizitás és a játékosság, a súlyos riffek és lágy dallamok keveréke. A mínuszok után azért ne essünk egyből kétségbe.
Egy csúcstámadást én még várok a tőzsdéktől, aztán valamikor tavasszal jöhet a nagy baleset, mikor léghajónk, részvényáraink ólomként zuhannak a földre, a realitások talajára.

Jó kereskedést! Stock’n’roll! 

Szoták Attila - Győr
 

Címkék: tőzsde portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr552501374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása