A parlament megszavazta a második nyugdíjpillér felszámolását

 

 

 

Erről az a kép villant be, amikor A Tanú című filmben Pelikánnak nem maradt más választása, „Nincs mit tenni. Kinyírjuk Dezsőt„. A nemzetközi helyzet pedig tovább fokozódik, a hitelminősítői leminősítések nekünk meg sem kottyannak: „Hagyjuk meg a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának.” Valamint ne is törődjünk vele, ha esetleg még további leminősítések jönnének: „Csapásokat adunk, és csapásokat kapunk.„

Természetesen a jelenlegi gazdasági döntések jól is elsülhetnek, és akkor mindenki jól jár: „Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.” Nyilvánvaló, mivel a bevételek nagysága véges, ha a kiadásokon valaki nem szeretne jelentősen spórolni, lépni kell valamit:” Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.”

Ha valaki a jelenlegi hazai és külföldi helyzetben szeretne kereskedni a tőkepiacokon, annak Virág elvtárs örökbecsű szavai jutnak eszembe: „Az élet nem habostorta, Pelikán.

Nézzük a papírokat, amik kicsit savanyúak, kicsit sárgák de a mieink:

OTP: Venni továbbra is csak 5.000 Ft alatt vennék belőle, akinek még van nyereséges, 5.300 Ft felett eladnám.

MOL: Ha valami csoda folytán 19.000 Ft alá kerülne, abban az esetben közel a 18.500 Ft-hoz kezdenék bevásárolni belőle. Eladni pedig 20.000 Ft felett adnám.

Richter: Maga a megbízhatóság. Hosszabb távra mindenképpen vennék belőle 43.000 Ft alatt, hiszen fundamentálisan folyamatosan jó híreket szállít a társaság, ami egy kevéssé ideges, hektikus piacon később sokat jelenthet.

Pannergy: Nagy a hideg, a víz pedig kellően meleg. Portfólió építőknek, hosszabb távra gondolkodóknak továbbra is bátran merem ajánlani.( Day-traderek, swing-traderek ugyanakkor kerüljék) Legyen miből wellness-re költeni, ha a későbbiekben sikerül 1.100-1.200 Ft-on kiszállni belőle.(Pannergy-t venni, nem kell félnetek, jó lesz. Aki parázik, nyilván máshová tenné a vesszőket) Még akkor is, ha lehet még para a nyugdíjkasszák ürítésekor.

CIG: Ha valaki a jelenlegi extrém helyzetnél is izgalmasabb kalandra vágyik, lassan, de csak nagyon lassan elkezdheti követni a papírt, és ha megközelíti az 500 Ft-ot óvatosan belevehet, de akkor is csak kis csomaggal. Mivel a nagy több száz éves biztosítókhoz képest elég fiatal, „ repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg”.

Devizapiaci hóembereknek pedig EUR/HUF vételt javasolnék 275 Ft alatt sávosan 270-ig, bátor bernáthegyi tulajok pedig EUR/CHF devizában kezdhetik tölteni a kutyus nyakában lógó fahordót 1,28 környékén.

Akit manapság az euró közelsége melegít fel, pénzét, hogy meg ne fázzon, OTP euró kötvény paplannal takarja be.

 Az izomláz és egy meleg sál legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 Ziegler Mátyás - Győr

 

 

Címkék: tőzsde portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr692516964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása