Csendes? Éj

 2010.12.27. 15:52

Sokaknak már a közelgő ünnep tölti ki a mindennapjaikat, miközben a tőkepiacok felé kacsingatva látható, hogy olyan nagy nyugodtság még nincs. A világban miközben a tengerentúli részvényárak a havas csúcsokat döntögetik, a jó öreg Európában újra a PIGS faktor tartja lázban a befektetőket, most éppen Portugália és Görögország vív párbajt a hitelminősítők előtt, ki nyerje el a bóvli címet. A devizapiacon pedig mindenki svájci csokit szeretne felrakni a karácsonyfára, ez látszik is az árfolyamon.

Itthon a hétfői kamatemelés borzolta a kedélyeket, ami nemhogy nem erősítette a forintot, hanem inkább gyengülő kori pályára küldte. Valamint az elfogadott médiatörvény keltett kisebb-nagyobb hullámokat. Sokan a mai döntéshozók közül, még egy régebbi rendszerben mosolyogva szavalták az úttörők 12 pontját, amit ma már nem használnak, ahogy a piros nyakkendőt is szinte alig.

 Viszont létezett egy régebbi 12 pont is, egészen pontosan 162 éve, amit ha a modern kornak megfelelően update-telünk, most is megállja a helyét. Tudják, mi az első pontja? Ha nem, nézzenek utána !

 

 

 

 

 Szedjük pontokba részvényeinket:  

 

 

1. OTP: Továbbra is 5.000 Ft alatt venném, 5.300 felett eladnám.

2. MOL: 19.000 Ft alatt beszállókat keresnék, 20.500 Ft felett viszont leszállnék a szánkóról.

3. Richter: Hosszú távra továbbra is jó vétel. 42.000 Ft vagy alatta vennék belőle, 44.000-45.000 Ft körül pedig realizálnék.

4. Pannergy: A tél igen hidegnek ígérkezik, úgyhogy jó, ha van valami, ami melegséget ad a portfóliónak. Minden visszaesést ( 800-850 Ft körülre) vételre használnék ki, és elraknám a spájzba befőttnek. Jó lesz az később is, ha megenyhül az idő, olyan 1.200 Ft magasságában. Főleg, hogy már van miből fúrni, mivel megkapta a várva várt hitelt.   

 

 Devizában, ha valaki mert a múlt héten eur/huf longot venni, 280 Ft körül kidobnám, és 282-285 Ft körül eur/huf shortokat keresnék, ha elmenne odáig. A svájci frank hitelesek sajnos a karácsonyfa alatt újra a Neoton 220 felett című örökzöld slágerét kénytelenek hallgatni, de akinek van lehetősége, ezekről a szintekről lassan keresheti a chf/huf fedezeti short pozíciókat. 

Kötvényeseknek, hogy békében teljen a karácsony, továbbra is az OTP euró alapú kötvényeit ajánlom ! 

Az izomláz és egy-egy mákos illetve diós bejgli legyen Önökkel ! Óvatos és sikeres kereskedést ! 

Békés, boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek !

(2010.12.20.)

Ziegler Mátyás - Győr

 

Címkék: tőzsde

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr202542168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása