Vízkereszt, vagy amit akartok?

 2011.01.05. 08:52

Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör lezárása, és a farsangi időszak kezdete. A liturgikus vízszentelést vízkereszt vigíliáján (január 5.) végezték a templomban, de haza is hordták meghinteni vele a házat, a gonosz szellemek ellen. Remélhetjük, hogy idén minden befektető a napkeleti bölcsekhez hasonlóan fog az új évben kereskedni a tőkepiacokon. Farsangra az is kiderül a nagy hitelminősítők milyen maskarát szeretnének magukra ölteni. Netán valamelyik szívesen lenne majd BÓVLIárus?

 A válaszra még aludnunk kell egy keveset, de biztosak lehetünk benne, hogy lesz részünk meglepetésekben. Addig is a hosszú téli estéken jut idő a karácsonyra kapott ajándékok élvezetére. Az elmúlt karácsony slágere a könyv volt, sok fa alatt egy hármas könyvcsomag bújt meg, ami tartalmazta Orwell Állatfarmját valamint 1984 című művét illetve Aczél és korunk című könyvét. Önök olvasták már?

 Nézzük milyen lehetőségek közül választhatunk a szerdai piacon:

OTP: A helyzet nem változott, 5.000 Ft alatt venném, 5.300 Ft körül adnám.

MOL: Orosz pezsgő horvát halkonzervvel spékelve. 21.000 körül nyereséges papírokat adnék, és 20.000 alatt szállnék vissza újra.

Richter: Fundamentálisan jó, viszont minél közelebb kerülünk a nyugdíjpénztári átadás-átvételhez, annál óvatosabb lennék vele, mert likviditása valamelyest kisebb, mint az előző két papíré, és ez rövid távon hevesebb árfolyammozgásokat generálhat majd. Egyenlőre partvonal mellől figyelném.

Pannergy: Az új évben is minden visszaesést vételre használnám fel és eltenném jó mélyre a fiókba. Portfólióba MELEGEN ajánlott, de day-traderek továbbra is kerüljék. Szerintem…

Danubius: A tavaly év végi Hunguest sztori után én számítanék arra, hogy idén megtörténhet a rég várt tőzsdei kivezetés. Szintén tartanék belőle.

Akinek sikerült 223-225 Ft körül CHF eladásokat nyitni, az lassan realizálhatja a nyereséget, és újra beállhat eladási pozícióval 225 Ft környékére. Ahogy a Terminátor is mondta: „I’ll be back!”

EUR/HUF párosban pedig a 275 Ft alatti szinteken a vételt keresném.

Aki devizalekötésével nem akarja elkapni a náthát, annak az OTP euró kötvényeket ajánlom, nem a párnát !

Az izomláz és egy finom fánk legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr772561871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása