Mormota nap

 2011.02.02. 09:16

 "Hétalvó halihó, talpra fel! Rögtön bundacipőt húzz, mert irtó hideg van odakint. Mindennap dúl a cidri! Hát nem a Miami beach-en vagyunk? Nem bizony, de nem ám. Olyannyira nem, hogy itt még útrakelni sem érdemes, mivel jön az a sok, apró fehér iz. Fehér izé? Ja,aza fehér izé! Hohó! Az időjárás jelentés: A meteorológiai intézet szerint, ööö, havazás várható. De még mekkora. Ámde nem is ezért vagyok ilyen izgatott, hanem egészen másért. Talána hideg miatt? Persze hideg is lesz, de a nagy kérdés, mely már ott motoszkl minden fejben...minden átfagyott fejben, hogy a felébred Phil, meglátja-e az árnyékát. Punxsutawney Phil! Ecc-pecc kijöhetsz! Mormota nap van!"

 Az elmúlt időszak devizapiaci eseményei, illetve a honi gazdasági hírek kommunikációja is hasonlatos az alábbiakhoz: ("Minden évben ugyanaz a nóta: kicibálják a patkátnyt, pofának hozzá, az visszpofázik, a végén az egészet megmagyarázzák...")

 A legutóbbi ECB vagy FED vagy MNB kamatdöntés és az azt követő nyilatkozatok deja vu érzést keltenek az emberben, igaz Mrs. Lancaster?

 De ma gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe is van, arra emlékezünk, hogy Szűz Mária Jézus születése után negyven nappal bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. Az Egyházban az ünnep a IV. századtól általános, a nyugati liturgiában pedig Szűz Mária tisztulásának, és a fénynek ünnepe lett. A fényre a befektetőknek is nagy szüksége lenne, hogy irányt találjanak ebben a nagy tőkepiaci szmogban. Mert riadó az már van!

 Nézzük gyertyácskáink mennyire világíthatnak a mai napon: 

OTP: Véleményem továbbra is az, hogy profitot realizálnék benne, vagy shortokat keresnék óvatosan. Lassan közeledik az eredményszezon, kérdés mit fog hozni a kasszazárás.

MOL: Itt is várakozó pozícióban lennék, nyereség esetén eladnék.

Richter: Továbbra is, ha 42.000 Ft alá tudna menni vételekkel próbálkoznék.

Pannergy: Portfólióba továbbra is venném, illetve tartanám. Ahogy már mondtam, nem day-trade papír. Fun-oknak üzenem, van olyan pénz amiért a jelenlegi tulajdonosok megválnának tőle, és itt mindegy ki veszi meg. Gondoljanak csak magukra, 1.200 Ft-on lelkiismereti kérdést csinálnának belőle ki veszi meg a papírjukat? Ugye nem?

Danubius: Tőzsde, ellentőzsde ki- és bevezetés ide-oda ez a papír ér legalább 6.300 Ft-ot. De addig is, míg kivezetik, a fő tulajdonosnak(nem csak neki) megéri megvenni az összes olcsón elhullajtott részvényt. Önök is így csinálnák nem? Amit ma megvehetsz(olcsón), ne halaszd holnapra!

Devizafronton most éppen a fáraó című társasjáték folyik 9-99 éves korig. Lengetik is a devizakártyákat rendesen. Ennek ellenére én továbbra is eur/huf illetve usd/huf vételeket keresnék, fene tudja mekkora lesz az a reform-csomag (mert ugye megszorításról szó sincs ?!) illetve 1,4-es eur/usd szintnél shortot nyitnék.

A mormotaügyi megbízott nem vetődhet árnyékra, euróját OTP eurós kötvénybe tárolja!

Az izomláz és egy szmog védő maszk legyen Önökkel. Óvatos és sikeres kereskedést!

 Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr542632753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása