Vége a régi időknek

 2011.02.23. 08:20

A mai napon ünnepli születésnapját Jiri Menzel. Oscar-díjas cseh rendező, a csehszlovák újhullám kiemelkedő alakja. Filmjei generációk számára jelentenek kötelező műveket. A születésnapi emlékezéskor a választás egy talán kevéssé ismert filmjére esett, aminek Vége a régi időknek a címe.

A történet az első világháború után játszódik, amikor egy üresen maradt cseh kastélyba jószágigazgatót neveznek ki. Az új gazda hirtelen belecsöppen az úri életbe, és mindenben követni kívánja az előd szokásait. A kastélyban megjelenik egy gyanús herceg, és innen felbolydul minden.

Szerelmek szövődnek, intrikák, botrányok színesítik az eddigi unalmas napokat, viták, veszekedések robbannak ki. Addigi fegyver- és érdektársak kapnak hajba. Ha eltekintünk az időtényezőtől, akkor a történet a Magyarország-Líbia-Egyiptom- Bahrein tengely bármelyik „kastélyába” behelyettesíthető. Szerintem….

Nézzük gazdát cserélő kastélyainkat:

OTP: Bár kezd alakulni az árfolyama, az általam megálmodott vételi árfolyam, mint az a bizonyos híd, még túl messze van, valahol 5.000 Ft környékén.

MOL: A piac láthatólag díjazza, hogy az orosz pakett egyelőre nem lesz állami pakett, és itt azt gondolom, a hangsúlyt az egyelőre szó környékén keressék. Itt is várnék a vételekkel.
Richter: Mikor mindenki véres nadrággal várja a mélybe az árfolyamot (ami persze be is jöhet), én olyankor inkább vevő lennék. Persze nem durr-bele bumm, hanem sávosan. Ne felejtsük el a molekula sztori még mindig él, s hogy nagyot szól vagy kipukkad, az a jövő zenéje. Persze volt már a hazai piacon kipukkadó lufi (deramcyclane) de ismerve a Richter pozitív értelemben vett konzervativizmusát, itt én inkább pozitív végjátékra tippelnék. És ne feledjük, még mindig az egyik legkelendőbb független gyógyszergyártó cég. Szerintem…

Pannergy: A nyugdíjalapok csomagját egyszerre nem lehet a piacra dobni. Eddig az alapok tőzsdéztek, most meg majd az álam tőzsdézik. Érdekes, ebben már nincs kivetnivalója senkinek. Lehet, hogy ikább erőteljesen támogatni kellene a geotermikus energiahasznosítást. Például úgy, hogy megtartják a portfólióba. Vedd, tartsd, és örülj a végén a’ la Kostolany!

Danubius: A kivezetési sztori szerintem továbbra is benne van a papírban. A türelem rózsát, és 6.300-as árat terem(het).
A devizapiaci tini nindzsa teknőcöknek lassan, de biztosan alakulnak az eur/huf és usd/huf longok. Továbbra is tartanám őket, és minden 270 Ft ,illetve 197 Ft alatti árfolyamnál longokat keresnék. Ha valami csoda miatt a chf/huf páros hirtelen 217-220 Ft közelébe emelkedne, „kerüljük a chf hiteleseket”, viszont ne kerüljük a chf/huf short pozíciók felvételét.

Ha az arab befektetők az eurójukat biztos helyre tették, akkor ők is az OTP euró alapú kötvényét vették!

Az izomláz és egy lézerblokkoló legyen Önökkel! Óvatos, és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr432682404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása