Tavaszi szél vizet áraszt?!

 2011.03.09. 08:45


Megvannak a Monetáris Tanács legújabb tagjai. A várakozásokkal ellentétben nem 4, csak 2 tagot jelöltek, így a megválasztásukkal a minimális létszámmal, de működőképes lesz a Tanács. Az, hogy miért így döntöttek, akiknek erről dönteniük kellett, nem tudom, és bármilyen spekuláció van a háttérben, azt kell mondani, bölcs döntés született.

A Tanács működőképes, és reméljük a megválasztott tagok átérzik felelősségük súlyát, és döntéseikben kizárólag szakmai szempontok fognak dominálni, ahogy erre eddigi előéletük alapján számítani lehet. Ez a gesztus, ami a politika részéről megnyilvánult (és ne feltételezzünk valami trükköt), mindegy miért, lehetőséget teremthet a hosszú évek alatt megépített, építtetett árok betemetésének megkezdésére. Azt viszont el kell(ene)fogadni, hogy egy független szervezet pont azért független, hogy a döntéseik csak szakmai alapon történjenek, történhessenek meg, még ha ez olykor-olykor nem tetszik az éppen aktuális hatalomnak, ahogy erre több ciklus alatt is volt példa. Így most a gazdasági kormányzat foglalkozhat az magas államháztartási hiány lefaragásával, az MNB szakmai műhelyeiben pedig a bekészített Hetes fogat Fagynak közepében a télnek című száma helyett a 3+2 együttes Folytasd bátran tovább című slágere szól mindenkinek, aki szereti.

Nézzük a részvényeket:

OTP: Irány jó sebesség még nem, de előbb utóbb lesz belőle 5.000 Ft körüli vétel. Türelem.

MOL: Vételekkel várnék, nyereséget realizálnék.

Richter: Portfólióba a 37.000-37.500 Ft körüli szinten vennék belőle egy csomagot.

EGIS: Ebből is vennék egy csomagot 18.500 Ft körül. Előbb utóbb vége lesz a gyógyszeres mizériának mint a múltban is történt.

Pannergy: Vedd, tartsd és ne izgulj( no para, nem day-trade-re való papír, akkor meg minek betojni a 20-30 ft-os le föl mozgástól?)! Azért a (meleg)víz az úr!

Remélem kedves tini nindzsák alakulnak az eur/huf és usd/huf longok. Ha van rajta nyereség, a hosszú hétvégére való tekintettel realizálnám. Legyen miből kokárdát venni. Majd jövő héten újra lehet nyitni.

A márciusi ifjak hősi hevületével eurómat OTP eurós kötvénybe helyezném el!

Az izomláz és egy kokárda legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr522723987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása