Te is fiam, Fukusima?

 2011.03.16. 09:20

Március idusa történelmi jelentőséggel bír, amióta Julius Ceasar-t ezen a napon megölte a szenátorok egy csoportja. Amíg itthon mindenki a hosszú hétvégén kokárdával élvezte a tavaszi napsütést, és részt vett az ünnepi programokon, addig a világ másik felén továbbra is küzdenek a cunami okozta károk elhárításán, elsősorban a fukusimai atomerőműben történt tragédia elhárításán, továbbterjedésének megakadályozásában.

Az elmúlt két napban pénzügyi cunami érte a japán tőzsdét, két nap alatt 16 % körüli esést produkálva. A mai hajnalon ebből sikerült 5 % körüli mértékben faragni, de ez még így is tetemes esés. A nemzetközi piacok eltérő mértékben, de mind estek az elmúlt napokban. Ezért a mai nap eleje nálunk is a „ radioaktív esés” jegyében telhet, majd a nap hátralévő részét a mai napi tőzsdemozgások határozzák meg. Ha ez nem lenne elég, ma reggel a Moody’s két fokozattal leminősítette Portugáliát. Ezen a rövid héten nagy izgalmak várhatók. Ráhangolódásnak javaslom Michael Cretu: Samurai, Samurai című számát meghallgatni.

Nézzük a piacokat:

OTP: Bár japán leányvállalata nincs, de az erősödő frank, és a negatív nemzetközi hangulat nem tesz jót neki, viszont a befektetőknek akár jót tehet. 5000 Ft és 5200 Ft között vásárolnék belőle. Ha tovább esne sávosan venném tovább.

MOL: Az elmúlt időszak sztárja, az olaj esett, így további korrekció várható a papírban. A vétellel kivárnék.

Richter: A piacok a defenzív papírokat keresik, esésben venném.

EGIS: Lásd mint a Richternél.

Pannergy: Láthattuk milyen ereje van a víznek. Hát még milyen ereje van a meleg víznek. A stratégia továbbra is vedd, tartsd, hosszú távon nyerő lesz.( naponta nem is kell figyelni, nincs értelme.) Az atombaleset miatt felértékelődhetnek a zöld energiák.


A devizapiacon 276 Ft vagy feletti szinteken eur/huf shortokat keresnék, valamint 215 Ft felett egy csomag chf/huf shortot nyitnék.

Aki japán, és eurójával menekülőre fogja, az otp eurós kötvényét zsákolja.

Az izomláz és egy adag bór legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr482743520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása