„Még mindig a Neoton”

 2011.03.17. 10:57

Újra a Neoton Família a nyerő a hétközi slágerlistán. Nem hiába volt népszerű a zenekar Japánban. Tegnap éjszaka a devizakereskedés slágerlistáján újra felkerült az első helyre a zenekar 220 felett című slágere, amivel együtt dúdolta álomba magát „boldog-boldogtalan” devizahiteles, és deviza spekuláns (nekik 220 felett „kötelező” a chf/huf short). Bár a tőzsdén elmaradt a vérengzés, köszönhető ez a márciusi ifjak jól időzített forradalmának, viszont a devizák világa nem volt ennyire kegyes. Miközben a forint az euróhoz, és a dollárhoz képest jól tartotta magát, az általános kockázatkerülés újra magasba repítette a svájci frank hőlégballonját. Amíg a japán atomreaktor nem hűl le, addig a kiszökő meleg gőz magasan tartja a ballont, és plusz energia nem is kell hozzá.

Ezek alapján sajnos a devizahitelesek továbbra nem nézhetnek nyugodtan előre, mert a jelenlegi hangulat, megspékelve egy kis afrikai, arab operett háborúval nem ad teret látványos frank gyengülésnek. Valamint ne feledjük, a spájzban most nem az oroszok vannak, hanem jó dunsztban az euró zóna pénzügyi problémái is.


Mi következik ebből? Soros Gyuri bácsi valamint a kedvenc asztaltársasága osztáskor royal flush-t kapott, és még lapot sem kell cserélni ahhoz, hogy besöpörjék az asztalra kitett zsetonokat. A devizahitelesek pedig, miközben várják a Mikulást, aki megígérte, ha piros hó esik, jön és segít rajtuk, jelenleg inkább fogászukat keresik fel sűrűbben, mert a fogszorítás közepette esetleg sérül a porcelán.


Gondolataikba merülve, azzal, hogy most is ugyanolyan egyedül és kiszolgáltatottan élnek, és várják a csodát, mint amikor egyedül és szintén „kiszolgáltatottan” belenyúltak a frankos devizahitelekbe. Ahogy a Carpathia gőzös is későn ért a Titanic-hoz, valószínűleg idén, sokan érezhetik majd magukat a „devizahullám sírba” süllyedő óceánjáró utasainak, akik mikor felszálltak a hajóra, még nem látták, nem láthatták, nem akarták látni a jéghegyet.

Mivel kevéske utasnak sikerült a menekülés, még a jeges pokolból is, a frank piacon is lehet megoldás, ami legalább olyan kockázatos, mint a jeges vízben úszva várni a felmentő sereget. Korábbi írásomban is szó esett arról, hogy azon devizahitelesek, akik rendelkeznek szabad pénzeszközökkel, élhetnek a devizapiac adta lehetőséggel, és extrém szélsőséges szinteken, ami a mai tudásunk szerint a 220-226 Ft-os frank árfolyamot jelenti, egy devizahitelüknek megfelelő mértékű chf/huf eladási pozíciót nyithatnak, ami egy későbbi esetleg bekövetkező frank gyengülésnek köszönhetően javíthat a hitel pozíciójukon.

Arra azért ne számítsunk, hogy egy 220 Ft körüli frank eladás idén 150 Ft-nál visszavásárolható, inkább abban lehetne gondolkodni, hogy az oly sokak által fenne hirdetett devizahitel csere (miért pont 220 körül jut mindenkinek eszébe?) jobb pozícióból hajtható végre, mivel a devizapiacon elért esetleges nyereség javítja a hitelfelvételi árfolyam és a csere esetén érvénye árfolyam közötti jelenleg elég tetemes űrt. Amikor nyugodtnak tekinthetők a piacok, akkor szerintem egy 200-205 Ft körüli frank árfolyam kedvezőnek tekinthető. De mielőtt belevágnának a hitelcserébe, mindenféleképpen kérjék ki befektetési tanácsadó véleményét a csere lehetőségeivel, kimenetelével kapcsolatban, és nem árt olyan tanácsadó véleményét kikérni, aki nem érdekelt az Önök hitelcseréjében. Miért? Ne feledjék, amikor valaki a tőkepiacon „ poziból „ mond véleményt, azt nem lehet objektívnek tekinteni. Ugyanez érvényes lehet a hitelekkel kapcsolatban (a devizahiteleknél szembesülhettek is vele akár az ügyfelek).

A DEVIZAKERESKEDÉS KOCKÁZATAIRÓL ÉS MELLÉKHATÁSAIRÓL KÉRDEZZE MEG BRÓKERÉT, BEFEKTETÉSI TANÁCSADÓJÁT!

Tehát nincs más hátra, mint tovább őrizni a pánikot, és a japán mentőcsapatok tudásában bízva játszani a Yamahán egy másik Neoton slágert: „Holnap hajnalig, ébren őrizzük álmunk”.

Az izomláz és egy Neoton best of cd legyen Önökkel! 
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr402746580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása