Meteorológiai Világnap

 2011.03.23. 08:17

1960 óta a mai nap a meteorológia világnapja. A múlt héten már ízelítőt kaptunk a tavaszi záporból, de szerencsénkre a piacunk a márciusi ifjak eresze alatt állt. Azóta kisütött a nap, és lágy melegével felszárította a víztócsákat. De ne feledjük, a tavasz sokszor okozhat hirtelen záport, zivatart, felhőszakadást, mindenkinek érdemes magánál tartani esőkabátot, vagy esernyőt. Bár a természet ereje továbbra sem hagy alább Japánban,(előző napokban további erős utórengéseket tapasztaltak), remélem, a közeljövőben nem kell átélni egy radioaktív esőt. Helyette inkább az Omega számát (Ezüst eső) hallgassák meg.

Nézzük, milyen tavaszi programokat találhatunk a piacon:

Pénzügyi cool-túra/ OTP: Ha múlt hét elején nyitva vagyunk, már mindenkinek a túranaplójában benne lenne az 5.000 Ft-os OTP pecsét. Továbbra is 5.000-5.250 Ft közötti esősávban tartózkodjunk alatta esernyő nélkül.

Tavaszi kisgépek olajozása/ MOL: Véleményem nem változott, nyereséget realizálnék, beszállót csak a jelenlegi szinteknél lejjebb keresnék.

Tavaszi méregtelenítés/Richter: Bár mindenki gyógyszerteleníti a portfólióját, én viszont azt mondom, ne essünk át a ló túloldalára. 36.000-36.500 Ft között vennék egy adagot belőle.

Tavaszi eső aranyat ér/FHB: hosszabb távra, nagyobb tőkével rendelkező ügyfeleknek 1.000 Ft alatt bátran ajánlom.

Lassan lehet fagytalanítani a kerti csapot/Pannergy: Ahogy melegszik az idő, és kúszik magasabbra a hőmérő higanyszála, úgy melegszik a víz is. Fun-oknak üzenem, még mindig kicsit sokat foglalkoznak vele napon belül. Nem kell. Keressenek egy nyugalmas kerti hintaszéket, húzzák a napra, dőljenek hátra, és élvezzék a lágyan melegítő napsugarakat. Meg a lassan emelkedő árfolyamot. Ne feledjék, no para, ezután jön majd csak a java.(green energy feeling) No day-trade, no swing trade, long, long way, és termékeny szüret.

A deviza kiskertekben tavaszi munkákat végzők remélem a múlt héten leszüretelték a chf/huf shortok gyümölcsét. Itt nem ártott meg a gyors érés. Most 268,5-270 Ft körül eur/huf long pozíciókat vetnék, egy másik ágyásban pedig 205-209 Ft között chf/huf long fóliasátrat készítenék.

Ha eurójának megfelelő védőernyőre van szüksége, legjobb védelem az OTP eurós kötvénye!

Az izomláz és egy praktikus esőkabát legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr902764126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: HA FOLYÓVÍZ VOLNÉK 2011.03.23. 09:35:54

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMHa folyóvíz volnék, bánatot nem tudnék,Hegyek, völgyek között zengedezve járnék.Ahol kitérülnék, virágot növelnék,Hegyek völgyek között, virágot növelnék.Leányok leszednék, bokrétába kötnék,Az ő édesiknek kalapjára tűznék.(illus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása