Lehetsz (kamat) király!

 2011.04.08. 10:45

A jegybanki kamatdöntéseket árgus szemekkel figyelik a piaci szereplők. amennyiben a várt, ne adj isten nem várt döntés születik, az árfolymok eszeveszett száguldozásba, ingadozásba kezdenek. A döntét követő sajtótájékoztatón elhangzottakat a testbeszéd és retorikai fordítás mesterei dekódolják számunkra. Ezt + azt kellene lépnie a jegybanknak okoskodunk. Mennyire egyszerű, vagy bonyolult egy játékan ezt kipróbálhatjuk! A jól teljesítő játékosokat biztatjuk, hogy szakmai önéletrajzukhoz bátran csatoják a játék végeredményét, nálunk ugyanis gyakran üresek az angol neogótika szellemében és formájában épült nagytanácsterem zöld székei.

 A játék az MNB oldalán érhető el, Kamatkirály néven: mnbjatek.carnation.hu/gep.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A játék a jegybanki kamatdöntések hatásait szimulálja. A játék során rövid idő alatt szembesülsz döntéseid következményeivel, így könnyen érzékelheted a kamat hatását a GDP, az infláció és az árfolyam alakulására, ezáltal pedig láthatod, milyen összetett a Monetáris Tanács munkája. A játék végén Szimulia meghatározó lapja, a Szimulia Times szakcikkben értékeli a mandátumát lezáró Kamatkirály tevékenységét."

 A játék folyamán folyamatosan figyelemmel kisírhetjük, hogy miként alakul az infláció, a GDP, a munkanélküliség. A szimuliai médiumok pedig ontják magukból a híreket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Természetesen a Tőzsdemámor is kipróbálta magát a játékban. Nem lett kitűnő a végeredmény, de ez nem is baj, a fene se akar jegybankár lenni:) Úgy látszik túlságosan a gazdaság felpörgetésére fókuszáltunk az árstabilitás helyett. Sebaj! Veszünk Trichet-nél és Bernankénél egy-két pótórát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szoták Attila - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr122809113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása