Manapság az egyszerű ember, ha a híreket hallgatja, vagy a sajtót olvassa, úgy érzi magát mintha egy repülőtér poggyász kiadójában lenne. Csak áll, vár, és vele szemben folyamatosan érkeznek a csomagok. Még szerencse hogy csak csomagok jönnek, és nincsenek megszorítások. Mi lenne, ha még megszorítások is lennének?:) A legújabb csomag a konvergencia program nevet viseli. Lesz benne hideg-meleg, kinek mi tetszik: állami alkalmazottak bérbefagyasztása, adójóváírás csökkentés, a szociális és családi támogatások nem emelkednek, gyógyszertámogatás csökkentése.

Egyet mindenképpen érdemes leszögezni: Mivel üres a kassza, sajnos ahhoz, hogy meg lehessen tölteni, szükség van az ilyen típusú lépésekre, hiszen a minket finanszírozó külföldi befektetők ezt tolerálják. Viszont, ha ezeket a lépéseket már a választások előtt korrekt módon kommunikálják, valószínűleg a fasorba se lenne senki, nemhogy folyamatosan a 2/3-ra lehetne hivatkozni. Nem az intézkedésekkel van baj, hanem azzal, hogy az embereket csak akkor tekinti minden politikus felnőttnek, amíg a szavazócédulájukra van szükség. Sokszor hallotta már mindenki, hogy „Ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát…” De aki könnyedebb nótára vágyik, annak ajánlom a Pa-Dö-Dö együttes Csomagot kaptam című számát.

Nézzük a papírokat:

OTP: Véleményem továbbra sem változott. Nyereségeset eladni, vételekkel várni, szívem szerint 5.350-ig, ami nem ma lesz. Ha valaki Lucky Luke-nak gondolja magát, egy-egy hétfőihez hasonló esésben belevehet, egy korrekciós nap kedvéért, de csak erős idegzetűeknek.

MOL: a piac jelenlegi sötét lova, aki az elmúl napokban elhagyta a patkóját. Lesz-e Overdose szerű feltámadása? Jó kérdés. Stratégia jelenleg szerintem, mint az OTP-nél.

Richter: Most nekem ez a legszimpatikusabb gyógyszerkassza, támogatáscsökkenés ide-oda. Az a 860 Ft osztalék elég csábító. 37.000-37.200 Ft körül egy csomag vétel,(stílusosan), 36.200-36.500 Ft körül még egy.

Danubius: Tegnap a Danubius vezérigazgatója szívemből szólt. Szerintem is 6.000-7.000 Ft-ot legalább ér a papír. Nagyobb portfólióba továbbra is venném, tartanám. Előbb-utóbb lesz kivezetés. Már ha a piaci példákból indulunk ki. (Portugál csomag, ír csomag nem kell, nem kell, és mégis kellett. Itt meg folyamatosan cáfolják, hogy kivezetik. Na akkor…)

Pannergy: Andre Kostolany-s papírunk. Aki vette, remélem szépen lezsírozta, aki most veszi, vegyen mellé tartósítót. Nem kell naponta nézegetni, mert attól csak becsavarodik a befektető. Viszont csak olyan vegye,akinek van még mellette muníció más papírra, ha játszani akar. Ez erre nem jó. Továbbra is no-trade,no-para.

Devizapiaci törpecápák remélem a múlt héten megvett eur/huf és chf/huf longok egy részét 268 Ft-on, illetve 208-210 Ft körül el tudták adni, a 270 Ft körüli eur/huf árra egy kicsit még várni kell. Most is ezeket a longokat keresném, eur/huf-ban 266 Ft körül, illetve 263,5 Ft-nál, chf/huf-ban pedig 205,5 Ft körül, és ha tovább megy 200-202 Ft körül is vennék.

Külföldi részvények közül a First Solar részvényét ajánlom a figyelmükbe 133-135 dollár körül.

Aki eurójából kötvényt venne, ne a Nyúlra, meg a piros tojásra várjon, helyette az OTP eurós kötvényét ajánlom!

Az izomláz és egy illatos fonott kalács legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést! 
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr632841668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexa7 2011.04.26. 12:30:56

Megtakarítások kamatoztatásához, illetve a pénzügyi élet kipróbálásához én mindenkinek ajánlanám az Erste Bank Tőzsdejátékát, magam is innen kerültem be a pénzügyi életbe pár éve. Ja, és még nyerni is lehet! :) www.facebook.com/tozsdejatek?ref=ts

Alexa7 2011.04.26. 12:33:40

A tőzsdei elemzést sajnos nem lehet tökéletesen megtanulni, de gyakorlásképp mindenkinek ajánlanám az Erste Bank Tőzsdejátékát, ahol kockázat nélkül kipróbálhatjátok magatokat, gyakorolhatjátok azokat a bizonyos "mentális stoppokat" és még nyerni is lehet! :) www.facebook.com/tozsdejatek?ref=ts
süti beállítások módosítása