Aphrodité (mostoha)gyermekei

 2011.04.27. 08:56

Bár hétvégén nem dőlt le az Akropolisz, de ami késik, nem múlik. Előbb-utóbb maga alá temeti az adósság a görögöket, úgy mint Nápolyt a szemét. Mivel szinte mindenki ezt várja, csak az időbeli lefutás kétséges, mondhatnánk nem okoz meglepetést. Szerintem viszont a mérték még nem tisztázott, és ez okozhat még meglepetést, illetve egy ilyen „ország csőd” nem tudni, milyen hatással jár a PIGS országok számára, hiszen modern korunkban európai ország még nem ment csődbe. Akár nagy disznóság is lehet még belőle. A nap eseménye , hogy dönt a FED kamatdöntő ülésén, illetve milyen kommentár érkezik a döntés után. A mai nap ünnepeljük Morse születésnapját. A rendszer használatát a nemzetközi megállapodások az ezredfordulóra megszüntették, valószínűleg ezért nem hallja senki a világgazdaságból érkező …---… jeleket.

Nézzük a piacokat:

--- - .--. (OTP) : Ha bekövetkezik a görög csőd, nehéz idők járhatnak a bankszektorra, és az OTP-nek nincs görög kitettsége, ha a szektort adni fogják, őt is. Továbbra is a nyereséges pozíciót realizálnám, venni nem vennék.

-- --- .-.. (MOL): Itt is inkább kiszállókat keresnék, ha van nyereséges pozíció.

.-. .. -.-. …. - . .-. (Richter): Továbbra is én ezt favorizálnám, minden gyógyszeres nehézség ellenére. 37.200 Ft és 36.500 Ft az a szint ahol belevennék.

.--. .- -. -. . .-. --. -.-- (Pannergy): Bár a fúrófej most megpihen, mivel nem trade papír, hanem Andre Kostolany előtt tisztelgünk vételével, illetve nem rövid távú befektetés, nem teljes tőkével, én az esetleges visszaesést továbbra is vételre használnám ki.

- . .-.. . -.- --- -- (Mtelekom): Az osztalék fordulónapja május 2., akinek ezen a napon van, megkapja az osztalékot, aki eladja, az pedig az árfolyamban tudja realizálni az osztalék összegét, ha jó áron vette.

A nemzetközi részvénypiacon továbbra is figyelném a First Solar részvényét.

Devizapiaci tini nindzsák továbbra is az eur/huf illetve a chf/huf longban gondolkodhatnak el a jelenlegi szinteken (263-264,5 Ft illetve 205-206 Ft körül)

Ha euróját pedig kötvénybe tenné, jól tenné, ha az OTP eurós kötvényét venné!

Az izomláz és egy Morse ABC legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr682858588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása