Az emlékezet állandósága

 2011.05.11. 08:13

A mai napon ünnepeljük Salvador Dali születésének évfordulóját.  Hosszú élete majdnem teljesen átfogta a XX. századot. Neve egyet jelent a szürrealizmussal. Legyen irodalom vagy film, szobrászat vagy iparművészet, kísérletezett és alkotott minden műfajban. Művészetét szeretik vagy sem, hatása alól nehéz kivonnia magát az embernek. Az emlékezet állandósága című (1931-ben festett) képe teljesen megformázza a mai piaci folyamatokat. Főleg jól szimbolizálja a piacot jelenleg legjobban érdeklő görög eseményeket. Hiszen az idő és a görögök esetében főleg a pénz folyik, áramlik, most éppen a kezük közül, a mentőcsomag pedig szétfolyik a semmibe. Hiába akarnak, nem tudnak együtt mozogni velük, nem tudják felvenni a pénz folyásának sebességét. A nagy kérdés, hogy mi történik velük? Valamilyen szétfolyó tetemként végzik, esetleg alakját vesztett óraként a kötvényeket megvásárló befektetők lesznek kénytelenek jelentős veszteséggel kifolyni a görög befektetéseikből, vagy fáról lefolyó óraként a megoldás elnyúlik emlékeinken? Minél több idő és pénz folyik el, a választ valamilyen formában megkapjuk.

 

Nézzük merre folyik a piac:

 

OTP: Mint hűvösen frissítő hegyi tó, lágyan hullámzik ahogyan a szél fújja a 6000 Ft és a 6450 Ft között. A görög megoldás ki fogja lendíteni valamelyik irányba. Én továbbra is a nyereséggel történő eladást preferálnám, hiszen azért a pénz az úr.

 

MOL: Vételekkel továbbra is várnék. Az olaj sűrűn és lassan folyik.

 

Richter: A megjelent gyorsjelentés hatására romboló cumanivá illetve pisztrángban gazdag erdei patakká válhat. Kedvező fogadtatás esetén 38.500 Ft-on, illetve 39.500 Ft körül adnám, kedvezőtlen megítélés esetén 37.200Ft illetve 36.500 Ft körül vennék belőle. Ne feledjék a 860 Ft osztalékot.

 

Egis:  Eredménye 1.000 Ft-os mozgást okozhat negatív és pozitív irányban egyaránt. Ha van, jó eredmény hatására 21.000 Ft-on eladnám, ha rossz az eredmény 18.200-18.500 Ft körül venném.

 

Pannergy: Lassú víz partot mos, a türelem továbbra is oly fontos. Ha valaki Kostolany-s technikával vette, veszi, nincs miért izgulnia. A napi adrenalin fröccsöt ne ezzel akarják megvalósítani. Továbbra is hosszú távú vételként tekintenék rá, minden visszaesésben.

 

FHB: A Holt-tengerből is hoznak haza egy-egy fiolával emlékbe, 1.000 Ft alatt a portfóliójukba nyugodtan tegyék be.

 

Devizapiaci festő tanoncoknak remélem az eur/huf és a chf/huf longok közül sikerült nyereséggel lecsukni a frankos pozíciót. Az eur/huf longokat tartanám továbbra is, bár nem árt a hitet tuningolni  vasárnaponként. Előbb-utóbb kimossa a 265-ös tartók alapját. Ha a chf/huf valami csoda (mert a hit a legfontosabb) folytán 215-220 Ft közelébe ér, meghallgatnám a Neoton 220 felett című számát, és nyitnék shortot.

 

Ha nem hagyja, hogy eurójának értékét a piac elmossa, Ön is az OTP euró kötvényeit vásárolgatja!

 

Az izomláz és egy Dali összes legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr542894912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása