Csillagok háborúja (szabadon)

 2011.05.24. 22:57

 

A mai nap mutatták be először 1977. május 25-én a Csillagok háborúja című (akkor még) trilógia első részét. Az évfordulóra emlékezünk ezzel a szabadon vett sztori rexix-el.

A régi Galaktikus Köztársaság hercegnője, Leia (Angela Merkel) megszerezte a Halálcsillag (euró ellen spekulálók) elpusztításának tervét. Obi-Wan Kenobi (Trichet) kezdi tanítani az erő birtoklására (eurózóna kamatemelések) Luke Skywalker-t, (Smaghi), hogy ha ő már nem lesz, Luke az erő birtokában, mint az új remény álljon a régi Köztársaság segítségére. Darth Vader (Soros György és a devizaspekulánsok) Leia-át vallatja, hogy hol van a lázadók központja. (Milyen feltételekkel mentik meg az eurózóna országait). Tarkin tábornok (Roubini) az Alderaan bolygó (Görögország) megsemmisítésével fenyegetőzik, ha nem vall. Leia végül azt mondja, hogy a Dantuin bolygón vannak a lázadók (átütemezik a görög adósságot) de az admirális megsemmisíti a bolygót, hogy a Halálcsillag erejét megmutassa, (Görögország a piacról nem tud hitelt felvenni a magas hozamok miatt).

A Dantuinhoz küldött birodalmi cirkáló megtalálja a Lázadók bázisát, de azt rég elhagyták, Leia becsapta őket (egy hatalmas privatizációval Görögország talán úrrá lehet a pénzügyi problémákon). Eközben Yoda mester ( Ben Bernake) a Dagobah rendszerben él magányosan (a FED még nem emel kamatot). Han Solo (Nicolas Sarközy) eközben Leia hercegnő segítségére siet, bár őt csak a hercegnő megmentéséért járó jutalom érdekli.( már készül a francia elnökválasztásra) Az hogy az életben a Köztársaság (Euró-zóna), vagy a Gonosz Galaktikus Birodalom (spekulánsok) fog győzedelmeskedni, még várni kell egy darabig, legalábbis addig, amíg eldől, hogy a Jedi-k (az euró zóna biztonsága felett őrködő jegybankárok) vagy az erő sötét oldalán álló Sith-ek (az euró-zóna esetleges bukására játszók) az erősebbek. Valószínűleg „több részt fog megérni” a történet !

Nézzük (milyen fegyverekkel vívják a csatákat) a piacokat:

Birodalmi cirkáló (OTP): Nem könnyű manőverezni, nagy a fordulási sugara, de jelentős tűzerővel rendelkezik. Akinek az elmúlt napokban 5.700-5.800 Ft körül sikerült megvennie, 6.000 Ft felett realizálhat. Jelentősebb készleteket továbbra is az 5.250 -5.350 Ft körüli rendszerekben halmoznék fel.

Millennium Falcon (MOL): 1,88 milliárd euróért megveszi az állam a Szurgut tulajdonában lévő, 21,2 %-os MOL csomagot. Ha már állami lesz a cég, a retró jegyében akár nevet is válthatna, akár lehetne újra ÁFOR. A részletes információk megismeréséig hanyagoljuk. Nem most fog fénysebességre kapcsolni.

Fénykard (Richter): Konzervatív, régimódi fegyver, jelentős erővel (860 Ft osztalék). Egy jobb korba való fegyver (molekula sztori). Jó, ha birtokában van az embernek. (Továbbra is venném, sávosan, 36.000 Ft körül, ha tovább esik, 35.000 Ft körül is)

R2-D2 (Pannergy): Bár jelenleg egy üzenet sérült (gödöllői projekt áll), de a kis robotban hihetetlen energia van mélyen elrejtve. Minden esésben venném, tartanám.

Mos Eisley deviza űrkikötőben lebzselő űrjármű vezetők remélem 215-219 Ft körül feltankolták magukat egy adag chf/huf short hajtóművel, és a kifáradt fűtőelemeket (eur/huf longok) is egy adag újra cserélték (270 Ft vagy felette eur/huf shortokat nyitottak), de tartalékoljanak még a későbbi esetleges vásárlásra is.

Akik euró hajtóművel utaznak, és biztonságos galaxisra vágynak, az OTP euró kötvény bolygóján tanyáznak!

Az izomláz, az erő és egy Csillagok háborúja összes DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr102930167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása