Ej, ráérünk arra még!?

 2011.06.29. 08:29

A mai nap van Péter, Pál napja. A hét pedig egyértelműen a görögökről szól. A vasárnapi euró-zóna pénzügyminiszteri találkozóig el kell fogadniuk a megszorító csomagot azért, hogy megkaphassák a tavalyi mentőcsomag 1.0 következő 12 milliárd eurós részletét. Bár az ellenzék minden megszorítást elutasít, de nem nehéz látni, a jelenlegi helyzetben mekkora kedve lenne kormányozni. A helyzetet jól példázza Petőfi versének egy részlete: „Roskadófélben van a ház, Hámlik le a vakolat, S a szél egy darab födéllel Már tudj’ isten hol szalad; Javítsuk ki, mert maholnap Pallásról néz be az ég...Közbevágott Pató Pál úr: „Ej, ráérünk arra még!”
Papandreu miniszterelnök pedig egy régebbi görög nyaralás után ottfelejtett „Bikini-n” talált egy számot, amivel folyamatosan agitálja képviselőtársait arra, hogy a helyzet súlyának megfelelő döntést hozzanak: “Körülvesz rengeteg éhes száj És be kell tömni a réseket Mert jönnek a lopók, a kopók Ha elvisznek, nem élvezet. Messze szálltak a szép mesék Mint a szappan buborék A zsebedből mindig csak kivesznek Unod már,hogy hülyének néznek Nem lesz ennek jó vége Közeleg a hó vége Nem lesz,nem lesz jó vége”


Nézzük a piacokat:

OTP: Ha valaki az elmúlt napokban 5.600 Ft közelében vett belőle, 5950 Ft-6000 Ft körül realizáljon. Hosszú távú vételekben továbbra is csak 5.250 Ft körül gondolkodnék.

MOL: Itt is az érvényes, mint az előbbi papírnál, a 21.000 Ft alatti vételekkel érdemes beállni 22.000 Ft közelébe eladással. Vételek újra 21.000 Ft alatt.

Richter: Itt a kilépési szintet 37.200 Ft közelébe tenném. Vételek 33.500 Ft és 35.000 Ft között sávosan.

Pannergy: Andre Kostolany típusú befektetésünkkel kapcsolatban a véleményem nem változott. Portfólióba, hosszabb távra, nem teljes csomaggal vétel, tartás. Aki nem hisz a terveik hosszabb távú sikerességben, kerülje. Aki pedig hisz benne, üljön rá, tartsa, naponta,hetente nem érdemes nézegetni. ( No trade, No para, long long way)

Devizapiaci aratóknak továbbra is bíztatásként a Neoton 220 felett című számát ajánlom, mert („Kétszázhúsz felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot,”) jelenleg ez a realitás, de a valóság mindenképpen 220 Ft alatti chf/huf, ha a piaci környezet javul. Akinek van, 240 Ft-ig elég biztonsági tartalékkal finanszírozza, akinek még nincs (van ilyen deviza törpecápa?) és a kevdező piaci megoldásra szavaz, nyisson ezeken a szinteken chf/huf short pozíciót, vastag biztonsági tartalékkal. Reméljük a görög tragédia sokadik felvonása pozitív véget ér, ha csak egy “rövid időre is”, és vasárnap este a görög miniszterelnök küldheti ezt a szép számot minden piaci szereplőnek, és mindenkinek aki szereti: “Könnyű álmot hozzon az éj, álmot mely a szívedig ér, aludj el kisember, aludj el! Húú-Húú.”

Ha pénzét nem friss búzában, hanem euróban tartja, akkor Ön az OTP eurókötvény hozamát aratja!

Az izomláz és egy Bikini CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr563023698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chartok.hu · http://www.chartok.hu 2011.07.01. 16:12:38

Mindíg van valami elmeháborodott, aki vacilál, ezzel is mozgatva a piacot.
süti beállítások módosítása