Ez a villa kiadó!

 2011.07.05. 19:12

Az elmúlt nap érdekes hirdetésre bukkantam az üdülési rovatban: „Dalmáciai, tengerparti luxusvillába, július közepére szóló, kéthetes all-inclusive ellátást biztosító üdülési jogomat, Balaton  parti szállodába szóló, hasonló ellátást nyújtó üdülésre cserélném. Az ajánlatokat olajfolt jeligére várom a kiadóba.” Az elmúlt időszak MOL-INA saga-ban nem nehéz a politikai szálakat belelátni. Viszont ne csodálkozzunk ezen, hisz itthon is hasonló erővel védték az olajipar hídfőállásait. Egy különbség mégis volt, van. Míg a MOL-nak nincs szüksége stratégiai partnerre céljai megvalósításához, az INA hozzá képest eléggé lerongyolódott állapotban volt. Ha nem a MOL, akkor valaki más segítő kezére lenne, lett volna szüksége a horvátoknak (OMV, orosz vonal olajcápái). Ha nem nézzük a politikát, szerintem anno a horvátok a MOL-ban a lehető legjobb partnerre találtak. Minden tekintetben.

 Nézzük a piacokat: 

OTP: A nagymedencében jelenleg semmi izgalom. 6.000 Ft vagy felette kiszállnék a vízből, 5.500-5.600 Ft körül úsznék egy hosszt. Hosszabb távon csak 5.250 Ft körül áztatnám magam benne.

 MOL: Az uszoda gépházának olajos teknőjében felforrt az olaj. Ennek ellenére egy 20.000 Ft körüli olajcsere jót tehet. Venném. 21.200-21.300 Ft körül meg olajra lépnék belőle.

 Richter: A gyógyvizes medence egyre népszerűbb a pancsolók körében. Ennek ellenére, aki teheti, és  az árfolyamban, vagy az osztalékkal együtt nyereséggel ki tud szállni, rövidtávon cserélje át MOL-ra. Ha pedig tartja, 38.000 Ft körül kiszállhat belőle. A gyógyvíz jótékony hatású, de csak rövid tartózkodásra ajánlott.

 Pannergy: A Kneipp rondella használata közben most a lábak éppen a hideg vizes részben állnak. Sebaj, a következő megint a meleg vizes negyed. Venném, tartanám, rövidtávon nem foglalkoznék az árfolyammal.

 Danubius: A Gellért Szálló medencéjében lassan csak egy fürdőző lesz, egy idős úr, aki láthatólag óvatosan, de folyamatosan tessékeli ki a medencéből a többi vendéget. Lehetnek még, és lehet, hogy lesznek is ingadozások az árfolyamban, de az igazság hosszú távon odaát (a tőzsdén kívül) van. Minden 3.400 Ft körüli visszaesésben venném, és tartanám a kivezetési spekulációra. Ebben a sztoriban csak az időtényező bizonytalan, a többi tuti. A türelem 6.000 Ft feletti kivezetési árat terem. Szerintem…

 Devizapiaci törpecápáknak jelenleg a jól megérdemelt vízparti pihenést ajánlom. Bár az elmúlt héten sok halpikkely elhullhatott, de minden jó ha jó a vége. Aki még nem hallotta a vízparti bemondót, kérjük figyeljen oda rá: Kérjük vigyázzanak, a lángososnál a chf/huf short pozíciók záródtak(nak), kellemes profit taking-et kívánunk ! A következő short beugró újra a 220 Ft feletti Neoton retró medence ! Úszni nem tudók részére a 263,5 Ft-os eur/huf long medence van fenntartva ! A mélyvizet használók csütörtökön erős hullámzásra számíthatnak az eur/usd medencében !

Aki a nyáron eurójának házát nem homokból akarja megépíteni, pénzének érdemes OTP euró kötvényből sziklaházat készíteni!

Az izomláz és egy strandpapucs legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr183042339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása