Az elmúlt hetek zaklatott árfolyamesését most felváltja egy optimistább kereskedés. Számos párhuzamot vontak már akár a két évvel ezelőtti, akár a régebbi tőzsdei mélyrepülésekkel. Ez mennyivel lesz mégis másabb? Egy bizonyos szerintem: a legkevésbé valószínű forgatókönyv könnyen elképzelhető (kétezer pont emelkedés?) Az elmúlt napokban nyitott shortok szerintem a rázósabbak, mivel a nemzetközi tőzsdék fölfelé vették az irányt, a gyengülő svájci frank pedig kishazánk népes hitellel rendelkező tábora figyeli árgus szemekkel. Forint erősödik rendületlenül, ami sokak szemében elsőszámú bankpapírunkat tetszetősé varázsolja.

Meddig tart majd a fölfelé menetel? Természetesen addig, amíg a shortosok nem zárnak pánikszerűen, a következő egy-két napban jönnek a később ébredők, akik eddig a partvonalról nézték a történéseket (a részvényvásárlásra szánt összeg előkerült a sublótból , várva a kedvező alkalomra).

Ez a hét az emelkedés jegyében fog telni. Az elmúlt hetek nem mindennapi árfolyamesését tegyük most félre. A bika vére kifolyt ugyan, de sohase becsüljük le képességeit! Aki az „ideges” piacokon nem tud, nem szeret kereskedni, kapcsolódjon ki, kiránduljon, hiszen hamarosan vége a nyárnak. A tőzsdetravel Egerre szavazna, de ne vigyék túlzásba, a bikavértől és az árfolyamok emelkedése ne szálljon a fejükbe!

A spekulánsok kezét eddig eleresztették a sokszor megbízhatónak tűnő chartista és fundamentális prognózis-kezek. Most egymásba simulnaknak majd a kezek, s tartják össze az eget és a világot: viharvert  spekulánsoknak hoz egy kis nyugalmat, s még profit is lehet belőle.

Jó kereskedést!

Szoták Attila - Győr

 

 

 

 

 

 

 

(Elindultunk a megmérettetésen)

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr963154491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása