Kitörés

 2011.08.24. 09:07

Kr.u. 79-ben, augusztus 24 történt a Vezúv leghíresebb kitörése. Napjaikban is az egyik legveszélyesebb tűzhányóként tartják számon, mivel több millióan élnek közelében. Az ókori görögök és rómaiak Héraklész szent hegyének tartották. A 79-es kitörés eredményeként hamuja és lávája eltemette Pompeji, Herculaneum, Oplontis és Stabiae római településeket.

Majd két ezer évvel nevezett események után a természet semmit sem változott, a tőzsdék pedig elég hevesen képesek reagálni a természeti csapásokra. Elsősorban a tegnapi amerikai földrengésre gondolhatunk, ami a jelentős emelkedést erodálta kisebb mértékűvé. (Emlékezetes lehet még sokaknak a japán Kobéban történt földrengés, a tavalyi európai vulkánkitörések etc., a sort hosszasan sorolhatnánk.)

A reggeli órákban a negatív tartományban tartózkodó határidős indexek (japán leminősítés, amerikai földrengés) örömteli kezdést nem várnak a kereskedők, spekulánsok. Véleményem szerint pár óra elteltével a „hangulat” javulhat, az emelkedés megkezdődhet. Kitörés lesz-e belőle, azt nem tudom, én személy szerint ezen a héten még jobban örülnék, ha csak a füstölögnének, kitörésre készülnének a tőzsdék, jövő héten pedig jöhet a kénköves, emelkedős, shortzárós emelkedés.

Kitörés, áttörés már igencsak ránkférne; a mindent elárasztó, vég nélküli negatív hírekből már kicsit sok. A médiumokok, tőzsdemegmondó guruk  huhogása ellep mindent. Miként a pompeji hamu is maga alá temetett számos szépséget, értéket. Legyünk egy kicsit optimisták! Ha tévednék, azért ne emlegessenek oly szavakkal, amiket csak lefüggönyözött (túlságosan is erotikus tartalmú) pompeji freskókon látszik...

 

 

 

 

 

 

 

 

Szoták Attila - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr433175262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása