1935. augusztus 31-én Alekszej Grigorjevics Sztahanov, az egyik Donyec-medencei szénbánya vájára az éjjeli műszakban 102 tonna szenet termel ki, 1300 százalékra teljesíti a normát. Mai írásunkban őrá emlékezünk. A róla elnevezett Sztahanov mozgalom a szocialista munka példájává vált. A teljesítmény növelése a munkamegosztás elvén alapult. Viszont a lényeg, hogy azt a 102 tonna szenet ki kellett termelni. Talán sokat lendítene az egész világgazdaságon, ha nagyobb hangsúly helyeződne a termelő munkára, minden gazdasági szegmensben és a kereskedés kicsit hátrébb szorulna. Azt látom, hogy termelni nem nagyon akar senki, viszont mindenki kereskedne valamivel. Kínai cipő, CDO-k, ingatlan, mindegy mi, csak legyen rajta egy kis „?!” haszon, amennyivel el lehet adni. Viszont új dolog létrehozására nagyon kevesen vállalkoznak, a jelenlegi viszonyok között teljesen érthető módon. Ha megváltozik a kép és szelvényvagdosás helyett megéri beruházni, akkor lesz tartós fordulat. Morgan-ek, Rockefellerek helyett ideje lenne Sztahanovokat keresni. Elvtársak, Polgártársak Előre!

  

Nézzük a piacokat:  

OTP: Ha rövidtávra gondolkodik valaki, akkor a 4.000 Ft vagy az alatti vételeket eladnám 4350 Ft körül. Ha van szabad pénz, 4.000 Ft alatt sávosan tovább venném. Ha valaki hosszabb távon gondolkodik, akkor ráülnék a papírokra, és 5.000 Ft alatt elő sem venném őket. Közben járjanak könyvtárba, olvassanak Andre Kostolany-t.

 

MOL: Én bízom a papírban, az INA sztori a horvát választások után lefut, a szír dolog is hamar kifullad szerintem, a fundamentumok pedig jók, én venném folyamatosan minden esésben és tartanám.

 

Richter: Defenzív jellege miatt jóval kevesebbet esett százalékban, mint az előző két papír. Akár kisebb veszteséggel is eladnám, és vennék belőle MOL-t.

 

Kisebb papírok közül hosszabb távra, portfóliókba venném, tartanám a Danubius, a Pannergy, az FHB papírjait. Jókora portfóliókba pedig gyűjtögetnék ÉMÁSZ részvényeket is egy csokorral.

 

Devizapiaci törpecápáknak pedig 223-225 Ft körüli szinteken CHF/HUF longok keresését gondolnám. Lesz még tűzijáték szerintem a devizafrontokon.

 

Devizalekötésben gondolkodók, hogy hozam Sztahanovvá váljanak, OTP eurós kötvény vétel után járjanak! Kukorica Jancsi, hogy a devizakötvények hozamát szépnek lássa, vigyázó tekintetét Iluskája mellett vesse a Mol Magnóliájára!

 

Az izomláz és egy perpetuum mobile legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás - Győr

 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr583192275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása