Váltóláz

 2011.09.21. 08:49

Szeretem Rejtő Jenőt. A tizennégy karátos autó a kedvencem tőle. Sokszor olvastam már. Viszont az elmúlt időszakban a döntéshozók között jelentősen, talán túlságosan is megnőtt a Rejtőt olvasók száma. Olyannyira, hogy bár a fejlett országokban igen ritka, de a trópusokon igen gyakori megbetegedés ütötte fel fejét a közelmúltban. Igen, valahol úgy hívják: malária. De mi csak hívjuk váltóláznak. Fő tünete a láz, rendszerint (de nem feltétlenül) a típusos, hidegrázással járó lázroham. Jelenleg több millió Vanek úr ül,fekszik, fára mászik vagy kaszinózik, de egy közös jellemzőjük van, hideg rázza őket, a lázrohamtól. Mindenki verejtékes homlokkal számolgat, sikerül-e megtalálni a gyógyszert a betegségre ( van-e,lesz-e pénz kifizetni a hiteleket) vagy marad a régi terápiás szer, a KÍNin. Gondolom jelenleg szeretne mindenki Grocsev Iván lenni, hogy egy makaó nevű kártyajátékon elnyerhesse a Nobel-díjat, és az érte járó pénzt, amiből leküzdhető a láz. Remélem, minél többen megtalálják a gyógyszert, de ha őszintén belegondolok, sajnos a Nobel-díjasok száma elenyésző a tudósok között, így elenyésző lesz azok száma, akik véglegesen leküzdik a váltólázat. A többieknek meg nem marad más hátra, mint tovább szolgálni a légióban( fizetni a hiteleket).

Nézzük a piacokat:

Gorcsev Iván (OTP): Nagy pofonokat tud adni, de néha kap is, de az nem rengeti meg. Ő az, aki minden helyzetből nyertesként jön ki(legalábbis a regényben biztos) Továbbra is sávosan venném, mert szerintem az életben is nyerő. Aki rövid játékot akar, az 4.200 Ft körül adja el, aki hosszú távú játékos, üljön bele.

Gustave Laboux (MOL): Bár mostanában nem annyira hálás dolog a 14 karátos autó gazdájának lenni, de nem feledjük, mégis csak aranyból van, ha fekete, de akkor is. Vélemény, mint fentebb, venném sávosan, és tartanám.

Anette Laboux (Richter): Érzékeny minden hírre. Viszont bájos arcát a 32.000 Ft körüli árfolyam még szebbé teszi. Ezen az árszintem már gyűjtögetném a portfólióba.

A mellékszereplők közül rokonszenvezek az FHB-vel, a PannErgyvel, a Danubiussal és az EGIS papírjaival, de mindenképpen hosszú távon gondolkodnék velük, és nagyobb portfóliókba tennék belőlük.

Ha a Vanek Úrra bízott frank elfogyna, figyelném a forintot. Az eur/huf párban 295-300 Ft közelében azért bepróbálkoznék a shortokkal. Érdekessé válik az eur/chf pár is, kérdés sikerül-e tovább tolni az 1,2-as támaszt akár 1,25-ig.

Ha pedig euróját nem aranyba fekteti, akkor Ön az OTP euró alapú kötvényeit bátran veheti! Ha valami biztonságosra fáj az eurójának foga, vegyen Magnólia kötvényt és nem lesz semmi gondja!


Az izomláz és egy Rejtő könyv legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést! 

 

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr953242681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása