Veszett a világ!?

 2011.09.28. 08:38

116 éve, ezen a napon halt meg Louis Pasteur, rá emlékezünk. 1878-ban mondta ki azt a ma már nyilvánvaló igazságot, hogy a fertőző betegségeket a szervezetbe behatoló mikroorganizmusok okozzák. A modern bakteriológia megalapozójaként kidolgozta a róla elnevezett pasztőrözési eljárást. 1881-ben kezdte meg kutatásait a veszettséggel kapcsolatban. 1885 júliusában alkalmazott először sikeresen emberi szervezeteken.

Nálunk pedig jelenleg a laboratóriumi körülmények között 180 Ft-ra hűtött svájci frank, valamint a 250 Ft-ra hűtött euró injekció hatásait vizsgálhatjuk nagyobb lélekszámú kísérlet keretében. A kísérlet tárgya a devizaveszettség, amely az elmúlt években nagyobb tömegben ütötte fel a fejét a lakosság körében, az ellene alkalmazott injekció hatására mennyire tud visszaszorulni, elkerülve, hogy összefusson egy nagyobb influenza vírussal (komolyabb eurózóna válság, esetleges görög csőd). Bár a devizaveszettség súlyos kór, és több típusát is ismerjük, de szerencsére emberről emberre nem terjed, csak bankról emberre. Viszont a kutatás, és a szérum jelenleg is csak a betegség 180 Ft alatti chf hitelű illetve 250 Ft alatti eur hitelű betegekre lehet hatásos, amennyiben még időben hozzájutnak az injekcióhoz. Amennyiben a kutatási pénzek a későbbiekben valamilyen mecenatúra hatására nőnek, a betegség más típusai számára is lehetséges lehet az ellenszer. Addig pedig nem marad más hátra, mint enyhíteni a betegség primer hatásait. Addig is nézzék meg azt a filmet, ami jelenleg jól jellemzi a mindennapokat: „Veszett a világ!”

Nézzük a piacokat:

OTP: Bár tegnap a papír a Republic együttes Szállj el kismadár című számát hallgatta, de ne feledjük el, a mai vagy az elkövetkező napokban akár szólhat a Nagy kő zuhan című dal is. Véleményem továbbra is az, ha 3000 Ft alatt van illetve minden nagyobb esésben venném. Szerintem alulértékelt, főleg ha hosszabb távra gondolunk. „Valószínűleg Sanyi bácsi is a Feljön a nap az égen című nótát hallgatná szívesen a bandától.”

MOL: Az olaj stabil, és fekete. Aki a papírt szereti (rossz ember nem lehet) hallgassa a Hamu és gyémánt című számot. Venném, tartanám.

Richter: Az egészséges élet összefügg a kisebb gyógyszerfogyasztással, valamint a „ csökkenő bux-kosári nagysággal”. Ha mindenki kellően kiszórta elhasznált, lejárt szavatosságú gyógyszerét, újra töltheti a házi patikát. Ne feledjék, közeledik a december, talán a molekula sztori új fordulatot hozhat a papírban. Addig kivárás, illetve jelentősebb esésben vétel.

Kisebb papírok vétele továbbra is nagyobb portfóliókba ajánlott, aki ilyenben gondolkodik figyelje az FHB, a PannErgy, a Danubius papírjait, és ne felejtsék el, diófát sem egy napra ültet az ember.

Nemzetközi részvénypiacon a Volkswagen papírjait figyelném és venném 100 euró körül.

Devizapiaci törpecápák pedig 290-295 Ft közötti sávban keressék az eur/huf , illetve 240 Ft körül a chf/huf short pozíciókat.

Akinek eurója van, és tojni akar a válságra, neki kedvező lehet az OTP euró kötvény vásárlása! Aki olajozottam akarja euróját kötvényben tartani, annak célszerű a MOL Magnólia kötvényét vásárolni!

Az izomláz és egy veszettség elleni védőoltás legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr793261954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása