A mai napon, 1950. október 26-án alapította meg Kalkuttában Boldog Teréz anya a Mission of Charity-t, azaz a Jószolgálat Missziót. Hitvallásuk: „Szerzetesek vagyunk. A nap 24 órájában Jézus Krisztust szolgáljuk.” Milyen véletlen egybeesés, hogy ezen a napon folytatódik az európai vezetők „Európa missziója”. Nagy kérdés, hogy a lassan dél-amerikai, vagy indiai szappanoperába illő gazdasági mentőprojekt hoz e megváltást a piacoknak, valamint Európa „szegényeinek”. Nehéz támogatást szerezni egy olyan mély kút kitisztításához (görög gazdaság) ahol maguk a kútból vizet húzók dobálták folyamatosan tele szeméttel (csaltak a gazdasági adatokkal).

Ennek ellenére legyen szívünkben hit és a remény, hogy Európa „csúcsfejei” találnak megnyugtató megoldást a jelenlegi válság kezelésére, és a találkozó végén a közös „ ünneplés „keretében az Óz, a csodák csodája című filmet vetítik le a nagyközönségnek, hiszen a „boldoggá avatáshoz szükség van csodákra”. Ki ne szeretne a holnapi napon boldog lenni a sikeres tanácskozás után? De ehhez hihetetlen nagy csodára van szükség, különben a vetítő Tom Cruise Impossible Mission című filmjét tűzi műsorra. Én Judy Garland-ot sokkal jobban szeretem. És Önök?

Nézzük a piacokat:

OTP: Nálunk továbbra is Demoklész kardjaként lebeg felettünk egy ország leminősítés lehetősége. Aki ezt prognosztizálja, és nyereséges a vétele, realizáljon. Aki szerint nem minősítenek minket le, azok esetleg egy 3.600 Ft-os áttörést követően spekulatív tartsák a papírokat 3.800-4.000 Ft-ig.

MOL: Vélemény itt is ugyanaz, mint az előbb, bár én inkább realizálnék 17.200-17.500 Ft között.

Richter: Továbbra is inkább partvonal mellől figyelném a papírt, bár közeledik a december, és én jó híreket várok a molekula sztori keretében. „Valamint ne feledjük, a 300 Ft közeli euró miatt „Erik, a viking” minden héten egy csomag ajándék Cavinton-t küld az árfolyam alakítóinak:)” Ha jönne egy esetleges negatív, fagyos fuvallat a piacokra, esésben 30.000-32.000 Ft között már belevennék hosszabb távra, tartásra.

A kisebb papírok közül továbbra is figyelném a PannErgy, a Danubius, az FHB papírjait, viszont azt el kell ismerni jelenleg nem őket favorizálják a piacok. Nincs ebben semmi meglepő, ezekben a papírokban úgy van fantázia, ha valaki portfólióba, hosszú távra gondolkodik bennük. Így viszont érdemes vigyázó tekintetüket rájuk pillantani.

Devizapiaci „szerzetesek” rózsafüzérrel kezükben imára hajtsák fejüket, mert a jelenlegi helyzetben a hitre nagy szükség van a devizapiacon. Aki szeretné pozícióval várni a döntéseket, annak kis kockázat mellett az eur/chf longot javasolnám. Szerintem 1,2-nál faltenisz van. Aki növelni szeretné a kockázatot, és emelni az adrenalin szintjét, az 300 Ft körül eur/huf shortot illetve 243-245 Ft körül chf/huf shortot keressen.

Ha euró befektetésével „csodát akar látni”, OTP euró kötvényt kell Önnek találni! De ha nem akar „várni a csodákra”, költse euróját a MOL Magnóliájára!

Az izomláz és egy rózsafüzér legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr383330577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása