Ki fizeti a révészt?

 2011.11.02. 08:55

Szerencsénkre, vagy szerencsétlenségünkre „áttököltük, átgyertyáztuk” az elmúlt két kereskedési napot. De addig is, amíg kis hazánk nem szolgáltatott újabb lehetőségeket a piac hátán a szőr felállításához, „bezzeg a Töhötöm!” Igen-igen a görögök ittak már megint egy kicsivel több ouzót a feta sajt meg az olívabogyó lemosására. A görög miniszterelnök népszavazási bejelentése nemcsak a befektetőket lepte meg, hanem a görög mentőcsomag következő részletét éppen samsonite táskába pakoló trojkát is. Bár a bejelentés óta megy a húzd meg-ereszd el népszavazás ügyben, egy biztos, a kormányra váró bizalmi szavazással együtt úgy látszik, még mindig nincsenek tudatában a görögök, milyen hihetetlen lavinát indíthatnak el, ha egy esetleges népszavazáson „teljesen érthető módon” a zemberek (mármint a görögök) továbbra is 14…15…16….17…havi bért, nyugdíjat meg miegymást szeretnének kapni. A kérdést inkább úgy kellene majd feltenni: „ Elfogadja a megszorításokat, és ezáltal a jövő hónapban is szeretne kapni közalkalmazotti bért, vagy nyugdíjat ?” Kíváncsi lennék, erre szavaznának-e nemmel? Elfelejtették megmondani nekik, hiába sziesztáznak a taverna teraszán, „elmúlt a nyár, kemény fagyok” jönnek. Az olaszoknak egy kicsit „ könnyebb” lehet, amióta olasz az ECB elnöke. „Márió(Draghi), varázsoljál egy kis olasz kötvényvásárlást!” Az már csak egy kis mellékzönge, hogy csődvédelembe menekült az amerikai MF Global határidős brókercég, mivel az európai adósságválság kapcsán felvett pozíciókon hatalmas veszteségeket szenvedett el. Szóval, ki fizeti a révészt? Egy biztos, bárki fizeti, németül fog beszélni!

Nézzük a piacokat:

OTP: Nehéz megmondani mi várható a mai nap. Az elmúlt 2 nap külföldi eseményei alapján nyilván csökkenés várható, ennek a mértéke és a hossza a kérdéses. Ha a mai nap elején nagyon nagyot esne, 3.000-3.100 Ft körül belevennék, bár ne feledjük, ez közel 15 %-os esésnek fele meg. De hagynék még szabadon is pénzt.

MOL: Vélemény, mint az előbb. Egy kis dolog árnyalja a képet. A MOL-lal kapcsolatban több vállalati esemény történt az elmúlt időszakban. Egyrészt az INA nagyon jó eredményről számolt be, ez nagyon jó hír,tehát fundamentális alapon továbbra is igen jó vételnek számít a papír, talán jobbnak, mint az OTP. A horvát „barátok közt szappanopera” is folytatódik, kiderült hogy a volt horvát miniszterelnök és a MOL vezére vacsorázott együtt valamikor, és Sanadernek a vacsora alatt „szétesett” a telefonja. Mással is előfordult már az ilyesmi, és a MOL vezére nem tehet róla, hogy egy olajtársaságot vezet, nem egy távközlési céget, így nem tudott segíteni összerakni a vacsorapartner telefonját. Remélem a horvát választások után véget ér „ Zrínyi Miklós és a vaddisznó találkozásának folytatásokban történő elemzése”. Esésben vétel 15.000 – 16.000 Ft között.

Richter: Továbbra is fundamentálisan jónak tűnik, és mivel kifejezetten defenzív papír, válságálló. Valamint továbbra is mikroszkóp alatt figyeljük a „molekulát”. Ne feledjük a cafeteria lehetőségekből a cég a gyenge forintot választotta támogatásként. Esésben nagyobb portfólióba venném, de inkább hosszabb távra gondolkodjunk vele.

A kisebb papírok közül továbbra is nagyobb portfóliók építése kapcsán, hosszabb távra figyeljünk erőteljesebben. Ilyenek lehetnek az EGIS, az FHB, a Danubius és aki támogatja az alternatív energiát, valamint végtelen türelemmel bír, annak a PannErgy. Nemzetközi részvények közül a VW papírjait figyelném 100 euró körül.

Devizapiaci törpecápák nagy adag adrenalinnal továbbra is kereshetik az eur/huf illetve a chf/huf short pozíciókat, valamint az eur/chf long pozíciót.

Eurója van, de nem szereti a fetát, akkor ön OTP euró kötvénnyel teszi tele a kamrát. Ha az olívaolaj a kedvence, legyen Önnek MOL Magnólia kötvénye!

Az izomláz és egy üveg Ouzó legyen Önökkel! ÓVATOS és sikeres kereskedést!
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr563346812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása