Dominó Nap

 2011.11.16. 08:40

2007-ben ezen a napon tartották a Domino-Day-t. Ez az év arról volt nevezetes, hogy azon kevés domino-day közé tartozik, ahol nem sikerült a rekordkísérlet. A felállított 4,5 millió dominónak „csak” 81,59 %-a dőlt el. Érdemes megjegyezni a naphoz tartozó témát, ami így hangzott: „Beleesni az életbe”.

Egyelőre a piacokon is sikertelen a dominódöntési rekordkísérlet, viszont ennek inkább mindenki örül. Nem dőlt még el az akropolisz dominó, sem a pisai, sem pedig a pannon dominó. Még. Meg azt is látni kell, hogy a ragasztó, amivel odaragasztják a dominókat, nehogy eldőljenek, lassan többe kerül, mint maguk a dominók. A nagy kérdés az, meddig tart ki a ragasztó? A pillanatragasztó lehet, hogy nem elég, több komponensű ragasztóra lenne szükség, és nem is egy tubusra,hanem egy hatalmas bödönre.

Nézzük a dominóinkat:

OTP: A legnagyobb dominónk, és amikor ez dől, nagyot is szól. Mivel mindenki kész tényként veszi a leminősítést, én tartanám magam a „pletykára adni, hírre venni” effektusra. Sávosan, folyamatosan venném, pozitív napokon pedig, ha van rajta profit, adnám. „Amit ma eltehetsz, ne halaszd holnapra!” Viszont 3.000 Ft alatt hosszabb távra, portfóliókba is tenném.

MOL: Eredménye „ fekete levesként  „ csapott le mindenkire. Kemény a papír, mint a bitumen télen. Azok a szerencsések és bátrak, akik bele mertek venni, azok a 16.000 Ft alatti vételeket 17.000-17.200 Ft körül realizálhatják, és megpróbálhatják újra visszavenni 16.000 Ft körül.

Richter: Nem ez a dominó fog eldőlni. Jól játssza a defenzív játékot ezen a csúszós talajon. Ezért jó áron (nagyon olcsón) nehéz is megvenni. Akinek van, tartsa, egy esetleges ország leminősítési „rövid sokk” esetén bekövetkező esésben pedig nagyobb portfóliókba mindenképpen belevennék. A molekula sztori meg „bármikor bejöhet”.

A kisebb papírok közül, portfóliót építők dominózhatnak az FHB, a Danubius, a PannErgy kockáival.

A devizapiaci dominózók továbbra is kereshetik az EUR/HUF illetve a CHF/HUF shortokat, valamint az EUR/CHF longokat, bízva abban, hogy Budapesten és Zürich-ben is szeretnek dominózni.

Aki pedig nem szeretné, hogy eurója dominóként dőljön össze, pénzét OTP euró kötvényre költse! Ha dominóból ki tud rakni egy benzinkutat, ön eurójával MOL Magnólia kötvény után kutat!

Az izomláz és egy doboz dominó legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr543386504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása