A mai napon ünnepli születésnapját Ridley Scott filmrendező. Előtte tisztelgünk talán legismertebb művével. Ez volt az első olyan filmtörténeti alkotás ahol nő játszotta az akcióhős szerepét. Milyen igaz ez a mai európai gazdaságra is, ahol szintén egy Nő (Angela Merkel) játssza az akcióhős szerepét.
 
„A Nostromo teherűrhajó hosszas kiküldetés után (egy hosszabb konjunktúra után) a Föld felé tart. Legénység 7fő (Németország, Görögország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Írország, Belgium), egy macska(Franciaország), és Anya nevű számítógép (ECB). Rejtélyes jeleket fognak egy feltérképezetlen bolygóról (tévesen, hogy a válság V alakú, pedig az üzenet figyelmeztetés, hogy a válság W alakú) A bolygón ismeretlen eredetű űrhajót találnak, amin egy lény tartózkodik (a Válság). Az űrhajósok magukkal viszik a lényt (a Válságot) aki innentől kezdve elszabadul, és hihetetlen pusztítást végez a legénység körében.
A történet végén csak Ripley hadnagy (Németország) és Jones a macska (Franciaország) éli túl a támadásokat, jut el a kompig, és elpusztítva az lényt, hiperálomba merül." Kérdés, hogy a folytatásban is sikerül-e túlélniük? Bízzunk benne,hiszen minden szereplőnek ez az érdeke.
 
Nézzük a piacokat:
 
OTP: Véleményem továbbra sem változott. 3.000 Ft vagy alatta venném akár rövid, akár hosszabb távra, de aki rövid távra gondolkodik, az a mostani 3.150 Ft körüli árszinten realizálhat is.
 
MOL: A legstabilabb továbbra is. Aki 16.000 Ft körül hozzájutott itt eladhatja, és egy esetleges negatív hangulat esetén 16.000 Ft körül újra megpróbálkozhat a vételével.
 
Richter: Kezd alakulni az árfolyama vételre. Ha 33.000 Ft alá esne, 32.000-32.500 Ft között már belevásárolnék, de az időtáv még mindig hosszabb, és elsősorban nagyobb portfóliókba ajánlott, pont a defenzív jellege miatt.
 
Kisebb papírok közül továbbra is a PannErgy, Danubius,Egis, FHB kvartettet figyelném, nagyobb portfóliókba, sztorikra spekulálva.
 
Külföldi részvények közül továbbra is a VW jelenthet jó befektetést 100 Euró körüli vétellel, valamint a Hyundai papírjai jelenthetnek jó fogást, ha sikerül 20 Euró alatt vásárolni belőle.
 
Devizapiaci törpecápák újra az EUR/HUF shortot keressék 315 Ft vagy felette, az EUR/CHF shortba léphetnek bele 255 Ft körül, illetve 1,23 vagy alatta az EUR/CHF longokat kereshetik. Sávosan.
 
Ha eurójával már a Mikulásra hangol, akkor a pénze OTP Euró kötvénybe parkol. Ha segíteni akar hó hiány esetén, hogy jobban csússzon a Mikulás szánja, akkor eurójával a MOL Magnólia kötvényét preferálja!
 
Az izomláz és egy Alien összes DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr753424093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása