Nostradamus

 2011.12.14. 08:46

A mai nap van a neves reneszánsz alak születésnapja, rá emlékezünk. IX. Károly francia király udvari orvosa, képzett csillagász-asztrológus, misztikus jós volt. Korában nemcsak pestisdoktorként, hanem látnokként is ismert volt. Mai napig tartó hírnevét ez a tevékenysége teremtette meg. Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatait Próféciák (más néven Centuriák) című könyvében hozott nyilvánosságra. A jósversek négysorosak, a nem jóslat célzatúak pedig hatsorosak. Jóslatairól hosszú évszázadok óta vitatkoznak pro és kontra. Csodálói szerint sok teljesült, kritikusai szerint a homályos megfogalmazás miatt jóslásai több történelmi eseményre is vonatkoztathatóak. Jósok manapság is vannak szép számmal. Ha körbenézünk a jelenlegi gazdasági környezetben, szinte konkrétumok nem is léteznek, hanem mindenki csak jósolni mer, akar,tud. Kifejezetten nyerő iparág ez mostanság; ha bejön a jóslat, az király, ha meg nem, akkor nem a jóslattal van a bibi, csak az idősík csúszott kicsit arrébb. Az, hogy ma emelkedünk vagy sem, azt nem tudhatom, de egyet megjósolhatok: kereskedés lesz ma is!

Nézzünk egy-két jóslást a mai piacra:

OTP: Mivel az elmúlt héten sem mentette meg Bruce Willis a világot, marad a langymeleg mákony. Az ünnepek, és a mézeskalács illat közeledtével inkább csökkenteném a pozíciókat, mintsem növelném. Viszont akinek nagyon viszket a keze, az vagy kezelje le egy nádpálca segítségével, vagy 3.000 Ft körül, de inkább alatta óvatosan vehet OTP-t. Ne feledjék, a jelenlegi honi „bankválság” után „ csak egy maradhat”. Meg mernék jósolni, melyik lenne az-az egy? Connor MacLeod (a Sanyi bácsi) biztos tudja.

MOL: Még a legelvetemültebb jós sem tudná megmondani, meddig tarthat a MOL horvátországi vesszőfutása. Ennek ellenére továbbra is a legstabilabb papír. Véleményem, „jóslatom” nem változott vele kapcsolatban, 18.000 Ft körül realizálnék, 16.000 Ft körül vennék, egyébként pedig a benzinárakat figyelném.

Richter: Jósoknak hálás feladat a cég molekula sztorijával kapcsolatban jóslások készítése. Szerintem kedvező lesz a végeredmény. Továbbra is nagyobb portfóliókba javasolt, inkább 33.000 Ft vagy alatta. De ott viszont már tartásra mindenképpen venném.

Jósok alkalmazása szükséges a kisebb papírok jövőbeni árfolyam alakulásával kapcsolatban, de egy biztosan állítható, ahhoz, hogy jelentősebb elmozdulás legyen az árfolyamukban, valami sztori kell. Ezek alapján nagyobb portfóliók színezésére a Fotex, az FHB, a Danubius, a PannErgy és az EGIS lehet alkalmas.

Külföldi papírok közül továbbra is a jelenleg messzinek tűnő 100 eurós VW árfolyam lehet izgalmas, valamint a jelenleg 20 euró körül tanyázó Hyundai lehet jó vétel.

A devizapiaci törpecápák, ha megfogadták múlt heti jóslatomat, akkor most csak EUR/CHF longban ülnek, és várják a holnapi SNB ülést, bízva abban, hogy a több harmatgyenge makro adat további frankgyengítő lépésre serkenti a döntéshozókat. Ha valaki kamikaze akciót szeretne végrehajtani a devizapiacon, az szigorúan szűk stoppal 1,3 körül EUR/USD longot kereshet.

Ha karácsonyra valami igen szép ajándékra vágyik, akkor Ön eurójával OTP euró alapú kötvényre vadászik! Ha az ünnepekre izgalom sem kéne, akkor Ön befektetése a MOL Magnólia kötvénye !

Az izomláz és Nostradamus könyve legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr123462062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása