Várj, míg felkel majd a nap

 2011.12.21. 08:42

A mai nap ünnepli születésnapját Demjén Ferenc. A munkássága előtt tisztelgünk. A piacokat még mindig lázban tartja az EU-IMF küldöttség múlt pénteki idő előtti hazautazása (El kell, hogy engedj) Barroso EU elnök levelet írt, amiben állítólag több törvényjavaslat visszavonását kéri a miniszterelnöktől (Mit szeretnél hát?). Kérdés, hogy a kialakult helyzetben visszatérnek-e, és ha igen mikor a tárgyalóküldöttség tagjai, mikor indul meg a tényleges megbeszélés az hitelkerettel kapcsolatban (Jöjj vissza vándor). Eközben tegnap az MNB 7 %-ra emelte a jegybanki alapkamatot (Tűzvarázsló). A tegnapi amerikai adatoknak köszönhetően jó hangulatban fejeződött be a tengerentúli kereskedés (Tépjél szét). Ma új hároméves likviditási tendert tart az ECB a bankszektor várható középtávú likviditási gondjainak enyhítésére (Ki szívét osztja szét). Ne feledjük, már érezzük orrunkban a fenyő és a mézeskalács illatát, és ennek megfelelően inkább csökkentsük le a meglévő pozícióinkat (Fekszem az ágyon). Ne feledjük, a problémák nem oldódtak meg sem itthon, sem a világban, csak az alacsony likviditás, az ünnepi hangulat nem okoz nagyobb változásokat. Viszont a hangulat pillanatok alatt megváltozhat (Mikor elindul a vonat).

Nézzük a piacokat:

Gyere és szeress (OTP): Az elmúlt napokban egy kis optimizmus tapasztalható a papírban, de ne homályosítsa el szemünket a túlzott szerelem, mert az ,ahogy jön, olyan gyorsan el is illanhat. Ha nyereséges adnám, és nem vennék fel új pozíciót, kivéve, ha 3.000-3.100 Ft közelébe esne.

Száz lóerő (MOL):Itt is inkább realizálnék 18.000 Ft vagy felette, és ebben a papírban is szárazon tartanám a puskaport. Csak akkor tölteném újra a fegyvereket, ha 16.000-16.500 Ft közelébe esne. Mivel egyelőre ez nem látható, nyugszik, fekszik,nem fötör.

Érj utol (Richter): Az elmúlt időszakban kicsit lemaradó volt, amit kezd behozni. Viszont itt is az év vége felé közeledve inkább kiszállókat keresnék. A molekula sztori „bármikor bejöhet”, de talán kibírja az ünnepeket.

A kisebb papírokkal kapcsolatban továbbra is változatlan a vélemény. Nagyobb portfóliókba hosszú távra venni. Jó vétel lehet a Rába, mert ha kivezetésre kerül, újra a 815 Ft-os ár lép életbe, tehát akinek nagyobb a portfóliója egy csomagot a jelenlegi árakon vehet, közel 30 % hozam reményében, pár hónapra (Ezzel még tartozom). A Danubius sztori is látszólag kezd célegyenesbe érni, mivel a főtulajdonos újra vásárolt, és a saját részvényekkel együtt lassan-lassan el fogja érni a 90 %-ot. A kivezetési ár itt kb. 6400 Ft körül alakulhat, ami duplája, mint a mostani piaci ár. Lejjebb sokkal már nem megy szerintem, tehát egy csomagot ebből is vennék (A fény felé).
A devizapiaci törpecápák inkább tartsanak pihenőt az ünnepek előtt (Sajtból van a Hold), ha valaki nagyon akar pozíciót akkor továbbra is az EUR/CHF longot preferálnám (Szerelem az utolsó vérig).

Ha jó ötlet kellene karácsonyra, Ön az OTP euró alapú kötvényeit ajándékozza! Kellene egy csillag a fenyőfára? Vesse szemét a MOL Magnóliájára!

Az izomláz és egy Demjén összes CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

 

Ziegler Mátyás - Győr

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr243480168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása