Ma van Január 6-a, Vízkereszt napja. A nyugati egyház minden évben ekkor emlékezik meg a napkeleti bölcsekről. Nekünk is emlékezetes lehet, mert Gáspár (S&P), valamint Menyhért (Moody’s) mellé ideért Boldizsár (Fitch) is a maga ajándékával (leminősítés). Ezen napon emlékeznek meg  Jézusnak a Jordán folyóban való megkereszteléséről is (reméljük, a Vezérnek alaposan leöntötték a fejét vízzel, hogy magához térjen), valamint amikor a kánai menyegzőn a vizet borrá változtatta (ez most is ránk fér, hogy a 320-as EUR/HUF árfolyam legalább 300 Ft-ra csökkenjen).

Elgondolkodtunk azon is, vajon a Monthy Python csoport hogyan dolgozná fel a jelenlegi hazai helyzetet? Lássuk, mit alakíthatnának:

„… az égből egyszerre nagy fényesség ragyogta körül. Földre hullott és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá:

„Vezér, Vezér, miért üldözöl engem?

„Erre megkérdezte: „Ki vagy Uram?”

Az folytatta: „Én vagyok az Ortodox gazdaságpolitika, akit te üldözöl.”

De állj fel, és menj a városba (Brüsszel), ott majd megmondják neked, mit kell tenned.”

Útitársainak elakadt a szavuk, mert hallották a hangot, de látni nem láttak semmit. Vezér feltápászkodott a földről, kinyitotta a szemét, de nem látott. Úgy vezették be Brüsszelbe, kézen fogva.

Milyen érdekes dolog ez a történelem. Ha a Szentírást sokat forgatjuk (és forgassuk is sokat, csak hasznára válik mindenkinek) nemcsak hitbeli meggyőződésünket elégíthetjük ki, hanem történelmi események összességeként is figyelhetjük. A történelem pedig ismételni szokta önmagát. Csak a személyeket és a helyeket kell behelyettesíteni.

Ziegler Mátyás - Győr
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr533524588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása