Nirvána

 2012.02.15. 09:12

A mai napon van a Nirvána nap, Buddhista ünnep. Mi a Nirvána? Szanszkrit nyelven „elfújni”, a hindu nyelvkörnyezetben a szenvedéstől való megszabadulásra utal, a buddhizmusban a kapzsiság, a gyűlölet és az érzéki csalódás lángjának elfújását jelenti. Pozitív megfogalmazása a legfőbb boldogság, béke. Hogyan jellemezte a nirvánát Buddha? A tökéletesen nyugodt tudat állapota, megszabadulva a vágyakozásoktól, haragtól és egyéb kínzó állapotoktól. A tudat megleli a békét az egész világgal, együtt érez minden lénnyel és lemond a rögeszmékről és a berögzülésekről.(ugye „V”, még te is?) Milyen érdekes, de azt látom ezek alapján, hogy a gazdasági életben jelenleg mindenki a nirvánát keresi, itthon és külföldön egyaránt. A görögök a 130 milliárdos második csomagra „gyúrnak”, hogy megtalálják lelki békéjüket, „elfújják” a gondokat és megszabaduljanak az államcsőd szenvedésétől. A Fed a pénznyomtatásban találta meg a maga „nirvánáját”, a magyar döntéshozók tudata pedig az EU-IMF csomagban véli megtalálni a lelki békéjét az egész spekuláns világgal szemben, „megszabadulva?!” az unortodox gazdaságpolitika egyelőre hamisnak tűnő bálványaitól. Remélem, minden szereplő eljut a nirvánába és kiirtásra kerül a vágyakozás és az utálat gyökere. Ha így lesz, akkor a „világ vége” nem egy görög domino-day-ben fog megvalósulni.

 
Nézzük a piacokat:
 
OTP: Ha valaki a lelki békéjét szeretné megleli, az jelenleg partvonal mellől figyeli a bankpapírt. Remélem, hogy a múlt héten minél többen profitot realizáltak és most „megtisztulva” várhatnak egy korrekciós beszállási lehetőséget. Bízom benne, leghamarabb 3.500 Ft körül meg is találják azt.
 
MOL: 20.000 Ft felett itt is el lehetett engedni a kapzsiság nyomasztó érzését, és „feketéről” hófehérré változtatni a számlákat. A hamarosan megjelenő gyorsjelentés a finomítói illetve a vegyipari szegmens gyengélkedése miatt okozhat negatív meglepetést, a vételekkel kivárnék. A lélek egy 18.000 Ft vagy az alatti vásárlással biztos a nyugodt tudat állapotába kerülne.
 
Richter: A molekula sztori továbbra is a papír körül lebeg, egy sikerről szóló, hivatalos bejelentés elhozhatja a részvénytulajdonosok lelki békéjét. 37.000 Ft alatt, ha valakinek most nincs, sávosan nagyobb portfóliókba elkezdeném vásárolni.
 
PannErgy: Kedves fan-ok, akiknek magasabb áron van és van még szabad pénz a portfólióban, egy csomagot vegyenek itt és fújják el maguktól és fórumtársaiktól a kapzsiság, a gyűlölet és az érzéki csalódás lángját. Tudják, Gautama Sziddhártha számára is több év kellett ahhoz, hogy Buddhává, azaz „megvilágosodottá” váljon. A fügefához meg meleg kell, és a föld mélye korlátlanul tudja biztosítani azt a meleget, ami egy PannErgy fan lelki békéjéhez kifejezetten szükséges.  
 
Nagyobb portfóliók lelki békéje egy-egy kisebb sztori papír vásárlásával is elérhető. Váljon eggyé egy kis EGIS, FHB, FOTEX, Danubius papírral. Ha bejön, az a portfólió számára maga lesz a „legnagyobb boldogság.”
 
Devizapiacon egy svájci jegybanki beavatkozás az EUR/CHF longosok számára hozhatja el a „nirvánát”.
 
Ha eurójával a kötvénypiacon szeretné elérni a legfőbb boldogságot, békét, vásárolja (akár Tartós Befektetési Számlára) az OTP euró alapú kötvényét! Meglelheti a „világ végét”, ha veszi a MOL Magnólia kötvényét!
 
Az izomláz és egy Nirvana CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr344111568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása