Hamvazószerda

 2012.02.22. 08:46

Ma van a farsangi időszak utáni első nap, a húsvét ünnepét megelőző 40 napos nagyböjt kezdete. Nevét onnan kapta,hogy az őskeresztények vezeklésként hamut szórtak a fejükre és a XII. századtól kezdődően az egyházi szertartás része is lett. A hamuval hintés a bűnbánat ősi jelképe, az elmúlásra, a halálra figyelmezteti az embert. Nagy kérdés, hogy a görögök „ bűnbánatot” gyakorolnak-e azután, hogy megint kaptak egy szakajtó pénzt (130 milliárd eurót) a kútba dobva. Hajlandóak, valamint képesek lesznek-e megreformálni a gazdaságukat, ami persze szenvedéssel, megszorításokkal jár, de valamit valamiért. Ha nem jön be, a végső megoldás szerintem az lehet, hogy pár év múlva a német, francia utazási irodák nem a görög szigetekre ajánlanak utazásokat, hanem Korfura, Krétára, Rodoszra, Németország és Franciaország határon túli megyéibe. Kérdés, itthon sikerül-e vezetőinknek eljutni ma vagy esetleg vasárnap egy misére, hogy mise után a homlokukra rajzolja a keresztet a pap, miközben a szemükbe mondja: „Ember emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel”. Az elmúlt időszak gazdasági változásai elég könnyűvé tették a mai napra a szigorú böjt megtartását, hiszen sok családba sokszor nem jut hús az asztalra. Szerintem minden döntéshozónak azon kell dolgoznia itthon és külföldön is, hogy a böjt megtartása hitbeli dolog legyen és ne kényszer.

 
Nézzük a piacokat:
 
OTP: Egyelőre nem látni azt az erőt, ami képes lenne átvinni a 4185 körüli szintet. Ezért inkább kivárnék, vagy nyereséget realizálnék. Mivel minden jó hír benne van az árakban, a rosszal meg most senki nem foglalkozik, lehetnek még meglepetések a piacokon. Bár még elég messze van, de én csak 3.500 Ft körül vennék bele először,illetve ha kitör felfelé,akkor a kitörésben egy 4.200 Ft-tól 4.350 Ft-ig terjedő játék benne lehet a papírban.
 
MOL: A 20.000 Ft körüli szint szépen megfogta, remélem, akinek nyereséges papírja volt,ott realizálta is. Az eredménye előtt kivárnék a vételekkel, lássuk a nagyobb olajcégeknél is döcögő finomítási tevékenység mennyire rontotta (rontotta-e) a MOL eredményét. Első körben 18.000 Ft körül vennék bele.
 
Richter: Továbbra is azt gondolom, hogy jelentősebb mozgás csak a molekula sztorival kapcsolatos híreket követően lehet a papírban. Ha 37.000 Ft alá esne, óvatosan vennék belőle egy csomagot, nagyobb portfóliókba.
 
PannErgy: A vélemény nem változott, „vedd és tartsd!”, de pénzed csak egy kis részét tedd bele, maradjon pénz a nagyobb papírokra. A sztori adott, szerintem be is jön, én az erő napos oldalán állok, és szeretem a meleg vizet. A meleg víz a Földben meg szinte végtelen mennyiségben található. Akkor meg, hol a probléma kedves fan-ok?
 
A kisebb papírok közül továbbra is nagyobb portfóliókba kevéske pénzzel fantázia lehet a FOTEX, az FHB, a Danubius, az EGIS részvényeibe.
 
A nemzetközi részvénypiacon hosszú távú befektetésként figyelném, venném a Hyundai papírjait.
 
A devizapiaci törpecápák továbbra is az 1,2070 körüli EUR/CHF long illetve a 290 alatti EUR/HUF longokat kereshetik.
 
Akik bűnbánatot gyakoroltak, mert pénzt forint helyett euróban parkoltatnak, azok akár már TBSZ számlán, OTP euró kötvényeket vásároljanak, hogy fejüket nyugodtan hajthassák álomra! Akik pedig a fekete aranyban hisznek, azok otthonra a MOL Magnóliájából visznek!  
 
Az izomláz és egy „Torkos Csütörtök étterem-lista” legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

(Ziegler Mátyás)

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr934168777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása