A "sevillai" borbély

 2012.02.29. 08:43

A mai napon született 220 éve Gioacchino Rossini olasz zeneszerző, rá emlékezünk. A bécsi klasszicizmus nagy híve volt. Erősen érződik operáin Mozart és Haydn hatása. Vígoperákkal kezdte, fokozatosan jutott el a francia nagyoperáig. Legismertebb és legtöbbet játszott műve a sevillai borbély. Ennek örömére ma „modern feldolgozása” lesz Frankfurtban. A főszereplőt játszó Mário Draghi a mai napon adhat egy kis tupírt a piacoknak, hiszen a mai napon lesz az ECB második likviditás serkentő aukciója. (LTRO) Ez a mai nap legnagyobb eseménye. Mivel az elmúlt időszakban a téli kalap és sapka viselet miatt szét vannak esve a frizurák, a borbély szükségesnek látja egy tartós hullám elkészítését. Az, hogy a modern kor szavának is eleget tegyünk az aukció alatt pedig a Hungária együttes Figaro című száma szólhat, segítve az aukció sikeres lebonyolítását: „ Hol az a fodrász, aki a séróm bedobja, Hogy újra összeálljon a régi fazonja? Aki a szédült, széthűlt tincseket újra ollóba fogja, Mire beindul a rock’n’roll szezonja. Hol az a fodrász, az a hajfigurász, Ki formáz, frizuráz és úgy cifráz, Sec-perc alatt egy tollat összeráz. Fel vagyok húzva, mint az óra, Ami már réges-rég lejárt, Egy friss új hullám tuti, hogy meg nem árt…” Hát a friss hullám meg is jön ma, a nagy kérdés, meddig tart. És mi lesz azután…?
 
Nézzük a piacokat:
 
OTP: Természetesen a mai ECB aukció nagy kilengéseket hozhat a piacban, így ebben a papírban is, ettől függetlenül én kivárnék a vételekkel. Tartósan venni továbbra is csak az eredmény kijövetele után és 3.500 Ft körül kezdeném el, de aki kezében tartja a hajsütő vasat ami nagyon meleg, az rövid távra a sávkereskedés szabályai szerint játszhat vele 3.850 Ft és 4.185 Ft között.
 
MOL: A vélemény továbbra sem változott. Először 18.000 Ft körül vennék belőle. Ha tovább esne sávosan venném tovább. Addig pedig élvezzék a kazánjukat melegítő gáz hatását.
 
Richter: Megjött, amire mindenki várt. Sajnos nem csúszott le addig (37.000 Ft), ameddig vártam. Ennek ellenére, ha egy kicsit vissza tud korrigálni 38.500 Ft környékére, nagyobb portfóliókba venném és tartanám. Kevés pozitív sztori van manapság a nagyobb papírokban, ezért a befektetők ki vannak éhezve a jó hírekre, sztorikra.
  
PannErgy: Vedd, tartsad! Ezzel a papírral kapcsolatban csak ez a követendő szabály. Valamint az, hogy mivel kis papír nem a teljes befektetésre szánt pénzt kell beletenni, hanem csak egy kis részét. Nem figyelni minden nap. Nincs más feladat, mint várni a „sült galambot”. A meleg már megvan hozzá.
 
A kisebb papírok közül, ha valaki sztori papírt keres portfólióba, akkor továbbra is figyelje a FOTEX, a Rába, az FHB, a Danubius papírjait.
 
Devizapiaci törpeborbélyok számára kiváló gyakorlóterep lehet az EUR/CHF long frizura kialakítása. Valamint egy kis hullám az EUR/HUF 290 Ft alatti longban is elérhető.
 
Ha valaki a saját pénzének fodrásza, akkor pénzének az OTP euró kötvény a formája! Ha pénze vágyik egy kis tupírra, a pénzének stílusa a MOL Magnólia!
 
Az izomláz és egy Rossini opera DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr614224567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása