55 éves a lottósorsolás

 2012.03.07. 10:00

 

1957. március 7-én tartották meg hazánkban az első modern kori lottósorsolást. 90 számból kellett eltalálni maximum 5 számot. A jelenlegi heti húzások helyett általában havi egy sorsolást tartottak. 1991-ig tárgynyeremény sorsolásokat is tartottak. (akik játszottak már gazdálkodj okosan-t, azoknak is ismerős lehet). Azóta viszont bevezették a teljes halmozódást. A kilencvenes évektől több változata jelent meg, azóta hatos lottóra, illetve később skandináv lottóra is lehet szelvényt tölteni. Az ötös lottó telitalálatának esélye 1:43949268. Ha figyelünk a pénzpiacokra, azt láthatjuk, mostanában a PIIGS lottó a divat, kicsik és nagyok ezen a lottójátékon próbálnak szerencsét. A legizgalmasabb játék jelenleg az, hogy a „szelvénytulajdonosok” eltalálják az aktuális lottószámokat (a PIIGS országok 10 éves kötvényeinek aktuális hozamait) Ha az irány nem változik, a tárgynyeremény sorsoláson nemsokára több görög szigetet fognak kisorsolni a szelvénytulajdonosok között. Bár a pénzpiaci termékek vásárlásakor a nyerési esély jóval nagyobb az ötös lottó nyerési esélyénél, de ne feledjék, mi volt a lottó régi neve Magyarországon. Kitalálták? Igen, jóra gondoltak. LUTRI. De nem csak a lottó az…
 
Nézzük a piacokat:
 
Ötös lottó (OTP): még mindig a legnépszerűbb „szerencsejáték” a piacon. A legnagyobb nyereség itt érhető el, de a „telitalálati” arány itt a legkisebb. Lassan kezd „halmozódni” a nyeremény, és ha a halmozódás eléri a 3.500 Ft-os értéket, lassan érdemes tölteni egy szelvényt. Ha tovább halmozódik, vegyenek újabb szelvényeket, egészen 3.000 Ft-ig.
 
Hatoslottó (MOL): Bár az elérhető nyereség itt egy kicsit kisebb, mint az előző játékosztályban, de még így is érdemes megfelelő időben szelvényt vásárolni. Ez most szerintem 17.600-18.000 Ft között található.
 
Skandináv lottó (Richter): Bár itt „jóval kisebb” nyereség szokott halmozódni, mint két nagytestvérénél, de ez sokkal stabilabban jön. Jó molekula, várható magas értékű tárgynyeremény (osztalék), mi kell még egy szelvényvásárláshoz? 37-38.000 Ft között mindenképpen vennék egy szelvényt.
 
Joker (PannErgy): Itt nagy gondolkodni való nincs. Meg kell venni a szelvényt, amire rá van nyomtatva egy számsor, és csak várni kell arra, hogy az Ön szelvényén található számsort húzzák ki. Az Önök szelvényén is négy számjegyű ez a számsor? Akkor jó, nincs más hátra, mint várni. Tudják, „BÁRMIKOR BEJÖHET!” J  
 
Aki a kisebb játékfajtákra esküszik, annak ajánlhatóak a FOTEX, az FHB, a Danubius, a Rába sorsjátékok, kisebb összegben.
 
Devizapiaci lottójátékosok továbbra is az EUR/CHF long szelvényeket vásárolják, valamint figyeljenek arra, hogy a múlt héten 290 Ft alatt megvásárolt (remélem) EUR/HUF long szelvényeket 296-300 Ft körül beválthatják nyereményre, legyen miből kokárdát venni a jövő héten.
 
Akik euróban vásárolnak szelvényeket, azok vegyék az OTP euró kötvényeket! Akik „fekete”szelvényre tesznek, azok MOL Magnólia kötvényt vesznek!
 
Az izomláz és egy nyerő szelvény legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr544294889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása