Fel a tapaszt!

 2012.03.28. 08:49

 

Ma százharminc éve kapta meg Paul Beiersdorf a korszerű sebtapasz szabadalmi okiratát. Ez a szabadalom történelmi áttörés volt a sebgyógyításban. Addig csak elég primitív módszereket használtak: trágya, ecet, penész, pókháló, gyanta. Beiersdorf 1901-ben bemutatta találmányának továbbfejlesztett változatát, az úgynevezett „ leikoplast”-ot. A műanyagipar korszerűsödésével pedig azóta még hatásosabb sebtapaszok kerültek kifejlesztésére.
            Gyönyörű szimbolika mutatkozik meg a találmány és a jelenlegi piaci környezet között. Ha megfigyeljük, a piac által ejtett apróbb-mélyebb sebek kezelésénél még mindig a „ gyorsan ragasszuk be egy tapasszal” elv érvényesül (legyen ez akár euró-zóna válság vagy hazai gazdasági problémák), de az eredeti seb nem tud begyógyulni, vagy nagyon hosszú ideig tart, sokszor köszönhetően a tapasznak. Sok piaci szereplő úgy tele van tapaszokkal, mint szaloncukorral a karácsonyi fenyőfa. Tapasz még csak-csak lenne, de hely nem nagyon van, ahová ragasztani lehetne. A piaci szereplők, legyenek külföldiek vagy belföldiek, mintha csak a sebtapasz készítésében lennének érdekeltek, mintsem a balesetek megelőzésében. Pedig a jövő a prevencióé, hisz lesz olyan idő, amikor a sebek gyógyításához lesz tapasz, de nem lesz, aki megvegye.
 
Nézzük a piacokat (tapaszokat):
 
Aloe vera átlátszó sebtapasz (OTP): Az aloe verával ellátott tapasz véd a szennyeződéstől, légáteresztő, rugalmas. Pont mint az OTP, aki jól védi magát a piaci szennyeződésektől, rugalmasan tud alkalmazkodni a piaci folyamatokhoz. Továbbra is szűk sávban mozog. A nagyobb tapaszt 3.500 Ft körül kezdeném felhasználni (itt vennék bele először, hosszabb távra) De 4.185 Ft feletti, hirtelen sebgyógyulás esetén is vehetnek. (tartalékra mindig szükség lehet)
 
Textil sebtapasz (MOL): Tartós és sokoldalú, jó ha mindig kéznél van. Így vagyok a MOL-lal is, a piac legstabilabb papírjának tartom. Ha valami oknál fogva megközelíti a 18.000-18.200 Ft körüli zónát, vennék belőle, további sérülések esetén pedig, sávosan használnám fel a tapaszokat ( sávosan venném esésben). 20.000 Ft körül meg eladnám.
 
Sebtapasz érzékeny bőrre (Richter): Ha érzékeny a bőre, ez a jó választás. A tapadó felület úgy van kialakítva, hogy a bőr megfeszítését a minimálisra csökkentse. A gyógyszeráras mizéria rövid távon „feszíti a bőrt”, de a molekula,plusz az osztalék hosszabb távon ezt a feszítettséget csökkenteni tudja. A tegnapi záróár körül (37.000 Ft környéke) mindenképpen venném nagyobb portfóliókba.
 
Vízálló (PannErgy): Véd a szennyeződésektől, légáteresztő, nagy nedvességfelszívó képességű. Én nagyon bízom a nagy nedvességfelszívó hatásban, főleg ha az meleg. Vedd tartsd a portfólióban! Előbb-utóbb szükség lesz a kerti nyugágyra is.
 
All in One (többfunkciós kötszer): Nagyobb portfóliókba továbbra is ajánlott a különböző méterű tapaszok tartása. Ilyenek az EGIS, a Danubius, az FHB „tapaszok”.
 
Devizapiaci törpecápáknak a biztonságot nyújtó EUR/CHF long tapasz ajánlott, az edzettek pedig rövidebb-hosszabb devizatúráikra EUR/HUF long tapaszokkal szerelkezhetnek fel.
 
„Euró sebére” a legjobb tapasz, ha rá OTP euró kötvényt ragaszt! Ha több „euró sebből vérzik” , sebére Önnek a Magnólia kötvény tapaszt mérik!
 
Az izomláz és egy doboz sebtapasz legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr84345174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása