A mai napon van Szenes Iván születésnapja, rá emlékezünk. Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző. Az MTV-n sugárzott, dalaiból összeállított műsorsorozat nézettsége elérte a kereskedelmi televíziók nézettségét. Sokan minden idők legtermékenyebb slágerszerzőjének nevezik, talán nem érdemtelenül. Művei több korosztályon ívelnek át.

Milyen hihetetlen az élet, hogy amikor olvasom több évtizedes munkásságát, a műveinek címei asszociálhatóak az élet jelenlegi történéseire. Ha vesszük a tegnapi vezető hírt, miszerint elhárult az akadály az elől, hogy megkezdődjenek a tárgyalások hazánk tervezett EU-IMF hitelkeretéről. (Meddig lehet elmenni) Míg a magyar miniszterelnök nagyon bizakodó volt, a másik oldal konkrét véleményét a mai napon fogjuk pontosan megtudni, ha az Európai Bizottság dönt Magyarországgal kapcsolatban. (Mi újság odaát) Mindenesetre egy kis levegőhöz jutott a forint, ami tegnap nagyot erősödött. (Három napig szeretlek) A Széll Kálmán update pedig mintha szakítana a szabadságharcos eszmékkel, és ahogy tavasszal megújul a természet is, itt is megújulás látható, a reformok helyett a megszorítások formájában. (Tavaszi álmok idején) Természetesen a hozamoknak,és a forint árfolyamának jót tenne egy megállapodás, de szerintem az aláírásokig még hosszú az út, és nem is egyenes. (2x2 néha öt)
 
Nézzük a piacokat:
 
Ha te lennél a napfény (OTP): Látszik, amint egy kis napsugár előbújik a felhők közül, remény tölti meg a szíveket. 3.650 Ft a következő szint, amin ha át tudna menni, 3.750 Ft, majd 3.850 Ft a következő két szint, ahol az olcsó vételeket sávosan eladnám. Aztán ha a tavaszi időjárás megint esőt hoz, majd visszaveszik.
 
Legfeljebb elválunk (MOL): Elvált a Nabucco projekttől, kicsit remegnek a Dana Gas 3 %-nyi MOL csomagja miatt, de szerintem minden rendeződik. Továbbra is venném, és az eladásokat 20.000 Ft alá egy picivel lőném be. Osztalékhoz június 15-én kell tulajdonosnak lenni.
 
Mindenkinek van egy álma (Richter): A cégnek gondolom a molekulából a sikeres gyógyszer. Nagy portfóliókba venném, tartanám, 40.000 Ft körül realizálnék.
 
A boldogság és én (PannErgy): Gondolom, minden PannErgy tulajdonos így van ezzel. A boldogsághoz nem is kellene más, csak több működő projekt. De az is eljön. Vegyék, tartsák. Persze all-in csak a pókerben van, nem itt.
 
A nemzetközi részvénypiacon továbbra is figyeljék a VW papírjait 115 euró körül, illetve 20-22 euró környékén a Hyundai papírjai is jó vételt jelenthetnek. (Úgy szeress)
 
Devizapiaci törpecápák pedig továbbra is az eur/chf longokat tartsák. (Napfény a jégen)
 
Ha szeretne egy jó slágert hallani, OTP euró kötvényt kell tartani! Ha több szám is ráfér a slágerlistára, hallgasson bele a MOL Magnóliába!
 
Az izomláz és egy Szenes Iván CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!
 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr184472159

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bizottság: Indulhat az IMF-tárgyalás 2012.04.25. 13:03:02

Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy megkezdődjenek a tárgyalások Magyarországgal és a Nemzetközi Valutaalappal. A testület emellett kész lezárni a kötelezettségszegési eljárást a jegybanktörvény esetében, az adatvédelmi hatóság és a bírók nyugdíjaz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása