Éljen május 2.!

 2012.05.02. 09:35

Hofi örökbecsű mondata jutott a mai napról eszembe. Lehetett volna elnökök napja is a címe. Miért is? 1990. május 2-án választották meg Göncz Árpádot köztársasági elnöknek (augusztusig ideiglenes államfőként) és nagy valószínűséggel a mai nap választják meg Áder Jánost Magyarország következő államfőjének. Csak előre tekintve, az kívánom neki, ha visszatekint majd elnöki időszakára, akkor az eddigi köztársasági elnökök közül, tevékenységével Göncz Árpádhoz hasonlítsa az utókor, párttól és politikai meggyőződéstől függetlenül. Kívánom, hogy pártatlanul (és pártalanul) tudjon minden magyar ember köztársasági elnöke lenni. Bár mindenki tudja, hogy a honi politikai struktúrában az elnöki poszt inkább reprezentatív, de mégis egy egész országot képvisel. Tudjon képviselni mindenkit, tiszta lelkiismerettel!

 
Nézzük a piacokat:
 
Ha viccesre akarnám venni a figurát, mondhatnám rövid hét, tehát short, de a helyzet nem ennyire egyértelmű.
 
OTP: Ha sikerült az elmúlt időszakban sávosan az olcsóbb papírokhoz hozzájutni, ugyanilyen sávosan adnám. Ha tovább tudna menni a 3850 Ft-os szinten, akkor a következő csomagot a 3950-4000 Ft körül realizálnám. Egyelőre nem érzem azt, hogy egyből át tudna hasítani a 4.000 Ft-on. Ha pedig a jó idő hatására valamikor előkerülnek a shortok, akkor pedig 3.650 Ft körül vennék vissza egy kis csomagot, 3.500 Ft vagy alatta pedig folyamatosan növelném a vásárlási mennyiséget.
 
MOL: véleményem nem változott, szívem szerint csak 20.000 Ft körül válnék meg tőle. Esésben pedig inkább még venném. Osztalék miatt is jó, bár inkább forintosan számolva mint százalékban.
 
Richter: Ha valaki eladta az OTP-t és kivárna, vehet Richtert 37.000 Ft körül akár osztalék miatt, akár megcélozva a 40.000 Ft-ot. Nagy portfolióba továbbra is venném, tartanám akár hosszabb távra.
 
PannErgy: Nagyobb portfóliókba egy kis csomagot továbbra is venném, tartanám. A vízzel, főleg Magyarországon nem nagyon lehet lyukra futni. Vagyis csak meleg vizes lyukra lehet.
 
A devizapiacon nem változott a vélemény, törpecápák továbbra is tartsák meg szívünkben a reményt, meg az eur/chf longokat. Bár a forint kapott egy EU-s potencianövelő fröccsöt, de mivel a gyógyszer hatása csak időszakos, az eur/huf longokat keresném óvatosan 285 Ft körül.
 
Véget ért a majális, jön újra a munka, okos dolgozó az euróját OTP euró kötvénybe pakolja! Amikor a fekete arany nem koszolja a kezet, az csakis a MOL Magnóliája lehet!
 
Az izomláz és egy short legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!  
  
 
 
 
Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr914483713

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.02. 11:24:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása