Vad leszel, vagy vadász?

 2012.05.30. 08:48

1285 éve hunyt el Szent Hubert(usz) a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje, Liege püspöke. A XV. Században keletkezett legenda szerint előkelő család elkényeztetett fia volt. Nagyon szeretett vadászni. Egy nagypénteki vadászaton az Ardennek erdejében megjelent előtte egy szarvas, feszülettel az agancsai között, megtérésre szólítva fel egy égi hang. Felesége két év múlva meghalt, Hubert remete lett, majd Rómában a pápa szentelte püspökké, és a szentelési öltözékből hiányzott a stóla, amit angyalok vittek neki.
 A június 17-i görög választások előtt is szükség lenne arra, hogy az Olümposz erdőiben is összefussanak egy ilyen szarvassal, és „megtérjenek”, rájöjjenek a görögök, hogy a mostani választás nem arról szól, hogy drachmában esetleg jobb lesz az életük, hiszen ha valaki mínuszban van, mindegy, hogy az euróban vagy drachmában van nyilvántartva, illetve mindegy milyen pénzt nem ad a bank automata, mert nincs benne egy garas sem. Szent Hubertusz nevével létezik egy ital, így célszerű lenne mindenkinek kellő „célzóvizet” elfogyasztani, Metaxa helyett, hogy jól töltsék ki a szavazólapokat. Tehát június közepéig szemeket a görög közvélemény kutatásokra! De manapság nemcsak a görögöknek szükséges a „célzóvíz”, hanem mindenkinek, aki mostanság a tőkepiacokon tevékenykedik. Annyira csapongó a piac, hogy megfelelő mennyiségű célzóvíz nélkül csak puffogtat mindenki. Viszont a mérték az érték elv itt is irányadó, hiszen egy-két pohárral több a kelleténél nem javítja a „célzást” hanem pont ellenkező hatást érhetnek el a „vele élők”.
 
Nézzük, hogyan célozzanak a piacon:
 
OTP: A mai nap az utolsó az osztalékért. Ha valaki az árfolyamnyereséget részesíti előnybe, 3.645 körül eladhatják. Maximum az osztalékszelvény leesése után visszaveszik. Kétségtelen ehhez a papírhoz kell a legtöbb „célzóvíz.”
 
MOL: Szerintem olcsó a papír a jelenlegi szinteken, így mindenképpen venném. Az osztalék közel 500 Ft lesz június közepén. 18.000 Ft, illetve a felhők felett a 20.000 Ft lehet a cél.
 
Richter: Itt a célzó anyag helyett elég lehet a Cavinton, hogy ne felejtsük el, nagy portfólióba továbbra is ajánlott venni, tartani.
 
PannErgy: Itt sem változott a vélemény, nagy portfólióban tartanék, vennék belőle. Itt a célzóvíz ahhoz szükséges, hogy eltalálják a legmelegebb forrásokat a geotermikus energia kihasználásához. Bár ahogy haladnak, sok üveg fog itt még elfogyni,míg a projekt teljesen elkészül.:)
 
Aki nemzetközi piacon szeretne részvényt venni, figyelje a Hyundai-t 22,5 illetve 20,8 euró körül, vagy ha VW részvényt tud venni 120 eurón vagy alatta, tegye meg.
 
Devizapiaci törpecápáknak továbbra is a nyugdíjas eur/chf longot érdemes preferálni 1,2 körül, illetve 300 körül adnék eur/huf devizapárt.
 
Ha testét kellemesen átjárta a Hubertusz , lesz ereje és OTP euró alapú kötvényért fut! Ha állatvédő és nem lő szarvasra, az Ön által elejtett vad a MOL Magnólia!
 
Az izomláz és felnőttek esetében egy üveg Hubertusz legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr184554316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása