Esthajnalcsillag

 2012.06.06. 09:47

Az év csillagászati eseménye a ma reggeli Vénusz-átvonulás volt, amikor a bolygó  apró foltocskaként áthaladt a Nap előtt.  A Vénusz a szerencse bolygója.  A szerelem, a harmónia, a szépség és a kellemes dolgok jelölője. És természetesen a pénzé (sic!),  és tudták, hogy a Bikában és a Mérlegben uralkodik?

 

Félretéve az asztronómiát és asztrológiát vegyük sorra, mit is várok én a tőzsdén.

 

Az elmúlt pénteken k.o. –val győztek a shortosok, a tetemes mínuszok által, világvége hangulat delejezte a spekulánsok tekintetét, de vegyük figyelembe, hogy semmi nem tart örökké, ez különösen igaz a tőzsdei pesszimizmusra.

A hét elején még a remegő kezűek, a tanácstalanok dobálták részvényeiket, mert nem szerették volna, hogy rövid tőzsdei részvénybefektetésük egy rosszul elsült vételen keresztül befektetéssé váljon (mert gyakran a  hosszú távú befektetések egy rossz rövidtávú vételből eredeztethetőek).  Véleményem szerint már eljött a vételek ideje! Előbb vagy utóbb a kedvező hírek is megérkeznek majd hírcsinálók műhelyéből, a megáltalkodott chártisták is meglátják a vételi szignálokat; bár véleményem a hírlevélírók planétáján még akkora sem, mint az áthaladó pötty a Nap előtt…

 

De mit vegyünk? A magyar ugaron az OTP-MOL páros verhetetlen, de aki nem igazán szeretne bíbelődni az egyedi részvényekkel, annak a DAX longokat javaslom, euró erősödés miatt az olaj és arany vételeket én már realizálni szeretném..  Az előzőekből fakadóan eladni és shortolni nem most kell, annak ellenére hogy a görög „ügy” miatt még fog habzani a befektetők szája (Vénusz a görög mitológiában Aphrodité – a tenger habjaiból kiemelkedő.)

 

Ha sikerül majd jól zárni a vételeket, Gabriel Zaid mexikói költő  Vénusz születése c. versének utolsó sorát mormoljuk el magunkban:

„És a boldogság köpenyként melenget.”

 

Jó kereskedést!

 

Szoták Attila (Miskolc)

 

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr184568381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása