Gurul a bőr, de merre?

 2012.06.13. 08:51

Lázban ég Európa. Egyelőre. Még csak láz, és nem tűz. Görögtűz. Európa egyik része a labdarúgó EB lázában ég, Európa másik fele és a világ többi része pedig a vasárnapi görög választások lázában. A görögök ott vannak az EB-n, és az euró zónában is. Még. Ha a fociban nem jutnak tovább a csoportkörből, nem lesz nagy meglepetés, mondhatni papírforma. Viszont ha vasárnap nem jutnak tovább (kiesnek az euró zóna csoportkörből), vagyis nem olyan párt, pártok nyernek, amelyek elkötelezettek a megszorítások, ezzel együtt a pénzügyi mentőcsomag felé, az már nem annyira a papírforma. Mondhatni, hétfőn egy esetleges Szíria győzelem esetén nem kell mást csinálni, csak kő, papír, ollót játszani, mert másra nem lesz lehetőség a piaci szakadás esetén. De bízzunk benne, hogy a görögöknek a sziesztán kívül eszük is van, és az elmúlt egy hónap elég volt arra, hogy ráeszméljenek, ha nincs pénz, mindegy, hogy euróban nincs vagy drachmában nincs. Mind a két esetben a 0 ugyanazt jelenti. Ellenkező esetben pedig belátják, hogy náluk sincs feta sajtból a kerítés. Sokkal több munka, kevesebb lazítás. Ez hoz csak eredményt, semmi más. Mint a fociban. A rengeteg edzés lehet, hogy monoton, meg unalmas, de a tartós eredmény csak ezzel érhető el. A lazítás, az éjszaka, a pia már nem perspektíva a klasszis focista számára. Alázat, sok munka, kitartás. Milyen érdekes, ez igaz a focira, és igaz a gazdaságra is. És mit üzen a delphoi jósda a görögöknek? Öngól vagy Kapufa? (hisz igazán jó megoldás valószínűleg nem fog születni)

Az eurót elhagyni nem kell félnetek jó lesz. Csak egy a bibi, a vesszőt az Olümposz helyett az embereknek kell kitenni.

 

Nézzük a csapatokat: (Mielőtt részletezném a papírokat elmondom, hogy én 70-30 % - ra teszem, hogy a görögök a várakozások szerint nehezen,de támogatni fogják a megszorításokat, és nem dőlnek be hétfőn. Igazam lesz vagy sem, jövő héten meglátjuk)

 

Spanyolok (OTP): A torna legnagyobb esélyese, ezáltal a teher is itt a legnagyobb. Ha a görögök ne perzselik fel Tróját a hétvégén, egy pozitív hangulatban az ellenfél kapuja felé gurulhat a labda. (pozitív beállítottságú ügyfelek vegyenek bele a jelenlegi piaci áron, és vasárnap ne felejtsenek templomba menni). Negatív forgatókönyv estén is lehet valami jót találni a dologban, olcsóbban vehetnek még egy csomaggal.

 

Németek (MOL): Olajozottan, poroszos vehemenciával mennek előre, és előre, és előre. Kaszírozva az osztalék, ez miatt ma picit olcsóbban kezd majd, de ahogy a germánok nem adják fel sohasem, az olajpapír is ki fogja heverni a szelvényvágást. Venném, tartanám.

 

Olaszok (Richter): Ahogy a defenzív, védekező foci jó az olaszok számára, a defenzív szerep jó a Richternek is. Nagy portfólióban továbbra is tartanék belőle egy csomaggal.

 

Dánia (Pannergy): Ahogy a dánok meglepetést tudtak okozni, úgy fog tudni meglepetést okozni ez a papír is. Kitartás, meg több működő projekt, ennyi kell csak. Mert meleg víz az annyi van alattunk, mint égen a csillag. Igaz Hamlet?

 

A nemzetközi részvénypiacon az elmúlt napokban lehetőség adódott a már régóta várt 120 euró körüli VW vételekre. Remélem vettek is. Ha tovább esne, vegyenek még belőle. 130 euró felett pedig megválhatnak tőle. (Nekem a titkos vágyam a 135 euró. És Önöknek?)  De 22,5 euró körül vehetnek Hyundai-t is. Majd eladják 24 euró körül, vagy felette.

 

Devizapiaci focibarátok, ha biztonságban szeretnék tudni a söröskorsókat, akasszák szögre a csukákat a hétre. Bulihordó, sörperec kombó. Ez a tuti a hétre, nem a deviza. Pozíciót elég hétfőn felvenni.

(USD/GRD pár még úgy sincs :))

 

Ha valami bombatalálatra vágyik, eurójával OTP euró kötvény csukában játszik! Ha azt szeretné, hogy befektetése ne legyen kapufa, az Ön lövése a MOL Magnólia!

 

Az izomláz és egy Labdarúgó EB műsor legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr504584990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása