Olcsó Vigasz?!

 2012.06.20. 08:56

 

„1. Egyik cigi a másik után,
Egyik pohár a másik után.
Ó, nem igaz, nem több, mint egy
Olcsó vigasz.

2. Egyik éjszaka a másik után,
Lányok jönnek egymás után.
Ó, nem igaz, nem több, mint egy
Olcsó vigasz.

3. Látod kedves, milyen buta vagyok,
Fejem a hurokba magam rakom.
Ó, nem igaz, nem több, mint egy
Olcsó vigasz.

4. Bolond az élet és ez a világ,
Bolond lesz az is, aki benne jár.
Ó, nem igaz, nem több, mint egy
Olcsó vigasz.

R. Mondd el, ki a hibás,
Kitől változott meg ez a világ,
Mitől lettem olyan más?

||: Nem úgy van az, mint volt rég,
Nem az a Nap süt rám rég,
Nem az a Nap és nem az a Hold,
Nem az a szerető, aki volt. :||

5. Látod kedves, te nem érted,
Hányszor véreztem el teérted.
Ó, nem igaz, nekem nem volt több, egy
Olcsó vigasz.”

 

 

Azt hiszem, ha valaki végigolvassa ezt a Bikini számot (legyünk stílszerűek, nyár van, a mediterrán vidékkel foglalkoznak a piacok, - folyik is a verejték mindenkiről rendesen, nap mint nap - ott meg a bikini az ilyenkor elfogadott viselet) rájön, minden benne van, ami az elmúlt időszakban történik a piacokon. Mert igaz, nem drachmával keltünk hétfő reggel (szerencsére, de én ebben bíztam), viszont a problémák ugyanúgy megvannak. Sőt. Most ugye mindenki abban reménykedik, hogy Ben Apó, azt mondja majd este, hogy „Q…kell”. De mi van, ha a piacoknak nem marad más csak a „Hell”? Viszont egy dolgon érdemes elgondolkodni, annyi nyúl van abban a bűvészkalapban, hogy nem az a kérdés kit húznak ki a kalapból, hanem kit mikor? Ha megpróbálunk ehhez alkalmazkodni, akkor nagy meglepetés nem fog érni minket, ha viszont nem, akkor utólag hiába mondja bárki is, hogy tudtam! Hiszen akkor már nem lesz több mint egy „Olcsó Vigasz”!

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Akik a múlt héten pozitív beállítottságuknak engedtek, és vettek, tartottak OTP-t, azok lassan realizálhatnak. (3750 Ft felett sávosan realizálnék) Mindig jön valami negatív dolog a piacokra, és mindig akkor, amikor senki sem várja, tehát hogy jobb eltenni a nyereséget, és elmenni nyaralni belőle. ( Aztán 3500 Ft alatt újra el lehet kezdeni veszegetni) Aki pedig nem akar még kiszállni, az izzadhat a meleg nélkül is.

 

MOL: Azt gondolom, még nem kellő hőmérsékletű az olaj, úgyhogy egy kicsit még várjanak az eladással. ( 17.500-18.000 Ft-ig) Ha viszont esés következne, 15.500 Ft-16.000 Ft között vegyenek még.

 

Richter: Nemcsak a piacokat, a gyógyszercégeket is elérte a „spanyolnátha”. Ennek ellenére nagyobb portfóliókba tartanék belőle. A molekula sztori még továbbra is él.

 

Pannergy: Ha már Japán is a zöldenergiára áll át és támogatja kiemelkedő mértékben, előbb utóbb hozzánk is elér ez a fajta gondolkodás, nemcsak a Walkmann meg a Tamagochi. Én továbbra is tartanék belőle, de az all-in maradjon meg Gyuri bácsinak meg Klárikának.

 

A nemzetközi részvénypiacon realizálnám a 22,5 eurón vagy alatta vett Hyundai papírokat, illetve elkezdenék beállni 130 euró vagy fölé a VW papírokkal. Aztán majd lejjebb visszavehetik őket. A közösségi részvényeket pedig „ ne like-olják”. Ha van elég keret, spekulatív céllal (esetleges felvásárlásra spekulálva) vennék egy kevés Nokia-t.

 

Ha a múlt héten elfogyott a bulihordó, sörperec kombó, vegyenek még egy kört, a devizákkal pedig várjanak ki. Ha valami „csoda”folytán 285-286 Ft közelébe kerül az euró, vegyenek bele.

 

Ha többet akar, mint egy olcsó vigasz, Ön az OTP euró kötvényeire hajaz! Ha MOL Magnóliát vesz a portfólióba, nincsen szüksége más által vigaszra!

 

Az izomláz és egy Bikini DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr154599766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása