Gyere te nímand…

 2012.07.11. 08:52

Ma több emléknap is van amire érdemes megemlékeznünk. Két éve hunyt el Kállai Ferenc. Idősebbek, fiatalabbak több lassan ikonikus szerepére emlékezhetnek, elég ha a Macskafogó című filmet említem, vagy a Tanút. Hihetetlen, hogy ez utóbbi film, több mint 40 évvel elkészülte után is milyen örökérvényű igazságokat hordoz magában. Hiszen a nemzetközi helyzet fokozódik, csapásokat adunk, csapásokat kapunk, most is van „Gogolák elvtársnő” és az élet most sem habostorta sem itthon, sem külföldön. Az is igaz, hogy menet közben próbáljuk meg az önbizalmat megszerezni, és nehéz…………nagyon nehéz a gazdasági helyzet minden területen. Bástya elvárs pedig továbbra is kellően szerény, hisz ezt szereti magában. Viszont, ha a szexualitást meghagyjuk a hanyatló nyugat ópiumának, lassan nem lesz majd mit kérni, ha itt az idő.

De emlékezzünk meg Zerkovitz Béláról is, akinek ma van a születésnapja. A századforduló népszerű sanzon és operettszerzője volt. Kicsit hasonló manapság a helyzet, képzeljük magunk elé a füstös kiskocsmák kockás abrosszal leterített asztalait, halk zongoraszó mellett éneklik a kuplékat. Nem foglalkozik senki a külvilággal. Mintha a jelenben is ez történne, akár itthon, akár külföldön nézünk szét PIIGS fronton. A válság egyre mélyebben hatol a húsokba, de mintha a vezetők valamelyik összejövetelen érzéstelenítőt ittak volna, szinte fel sem fogják, egy dominó eldőlésével nem dominó day lesz, hanem dominó years. De mi addig is hallgassuk Zerkovitz egyik kedves nótáját:

…”Gyere te nímand, légy az enyém
Te vagy a leggusztább legény
A te kurázsid, a te stelázsid
Szebb, mint a legszebb költemény
Gyere te nímand, gyere babám
Maradj a nőcskéd oldalán
Nincsen a Földön több mint egy év
Gyere te nímand, azt légy az enyém”

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Bár sokan fanyalognak a forgalom miatt, és valahol igazuk van,de bármennyire is sárga,meg savanyú, mégis a miénk. Ne foglalkozzanak a forgalommal, 3.450 Ft vagy alatta vegyenek, 3.600 Ft körül meg adják el. Ha keresnek 4-5 %-ot, kit érdekel a forgalom, nem igaz? Nyár van.

MOL:Pelikán: Áh, ne politizáljunk. Nézzük, mi lesz az ebéd.
Pap: Tarhonya.
Pelikán: Nem ehetjük meg az aranytyúkot. Pedig egyszer már én is megkóstolnám, a fene egye meg!”

                Továbbra is ezt gondolom az olajpapírról, ez a mi aranytyúkunk, még ha fekete is. 17.000 Ft körül adják el, 16.000 Ft vagy alatta vegyenek, könnyű nyári kereskedésben. De akár hosszabb távra is tartható, de manapság ki mer tervezni hosszabb távra?

 

Richter: „Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön.” Remélem a molekula sztori miatt egyszer befut az a plecsni. Addig is Erik bácsi naponta 5-ször Mekka felé, hálát adva a gyenge forintért. 37.000 Ft felett adni, 36.000 Ft körül venni. Rövid távra tekintve.

Pannergy: „Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.” Remélem, a vezetők is így állnak hozzá a papírhoz. Venni, tartani, kitartani.

Nemzetközi piacon továbbra is az autó a menő VW 120 euró vagy alatta, Hyundai 22 euró körül. Devizapiaci törpecápák tartsák az eur/chf longokat, és a mivel „a tények makacs dolgok” az eur/huf párban is inkább longokat keressenek 285 Ft körül.

 

Ha elege van már a melegből de nem akar ráfázni, eurójával OTP euró kötvényre pályázik! Az aranytojást tojó tyúk a szeme előtt lebeg, ha Önnek a pénze MOL Magnóliában ketyeg!

 

Az izomláz és egy operett CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr144643952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.07.13. 10:08:44

285? hű az jó lenne ,de nem úgy áll a helyzet.Nem gondolnám ,hogy a Nagy Vezér elkapkodná a tárgyalásokat.üdv TJ
süti beállítások módosítása