Pénz, pénz, pénz…

 2012.08.01. 08:28

Több szempontból is nagyon érdekes a mai nap. Ezen a napon, 1664-ben Raimondo Montecuccoli Szentgotthárdnál győzelmet arat a török felett. Viszont az utókor nem mint hadvezér gondol rá, hanem mint egy legendássá vált mondás megteremtőjeként: „ a háborúhoz három dolog szükséges: pénz, pénz és pénz.” ( Emlékiratok, 1667) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már előtte is használták ezt, de valahogy ővele maradt meg az emlékekben ez a mondat. Még közel 350 év után is mennyire erős igazság ez. Hiszen mit látunk manapság? A gazdasági válság (háború), semmi másról nem szól, hogy mindenkinek pénzre van szüksége. Sokra, többre, még többre. Van, ahol ment, megy a nyomda (FED), van ahol inkább a poroszos vonal a nyerő (ECB), de egy biztos, nagyon sok pénzre van szükség, hogy helyreálljon a rend a gazdaságokban. De meddig elég az esőerdők fája a papírhoz, ami a nyomdagéphez kell? Nagy kérdés!

 Ne feledkezzünk meg számunkra oly kellemes dátumról sem. 1946. augusztus 1-e „kemény” fizetőeszközünk, a forint születésnapja. Van-e annyira erős, mint Károly Róbert 1325-ös forintja? Hát………, ezt döntse el mindenki maga. 146 éve indult el a pesti lóvasút. Nekünk is váltanunk kellene már valami mágnes vasútra, mert egyelőre csak az a bizonyos „……..citrom” jut. Ez kell nekünk? Szerintem nem. És Önök szerint?

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Hát eddig az történik, amit pár hete gondoltam. Remélem sikerült a 3.350-3.550 Ft közötti sávban szörfözniük, és minél több hozamot elhozni. Ne feledjék, ne foglalkozzanak a forgalommal, nem érdekel senkit, főleg nem a nyári „uborkaszezonban”, sávozzanak, mint a Balatonon a Büfé és a 120 cm-es bója között teszik teljesen érthető módon.

 

MOL: Remélem cseréltek OTP-re, mert akkor lassan, ha szerencsénk van és visszanéz 16.000 Ft alá, akkor újra vissza lehet szállni. Szerintem jól fog elsülni a mostani cégátszervezés a „fekete arany boszorkánykonyhában”.

 

Richter: Az elmúlt időszak jó alkalom volt a kiszállásra, vagy azért, hogy egy korrekció esetén visszaszállhassanak, vagy cseréljenek a jobban ficánkoló OTP-re. Nagy portfóliókban azért tartós elemként kötelező kemping felszerelés.

 

Pannergy: Nézzenek körül, sokat esett az eső manapság, minden zöld, pont az energia ne lenne az? Vegyék, vigyék jó étvággyal, tartsák a spájzban. Nem romlik meg, higgyék el.

 

Nemzetközi részvénypiacon továbbra is figyeljék a VW-t, most éppen ha van adják el 140 euró körül, és közel a 120 euró környékén vegyék vissza. A Hyundai is jó minden alkalommal, amikor 22,5 euró vagy alatta vehető. Sávosan. Facebook? Komár Laci jut eszembe: „ No miss, azt nem, nem…” Vigyázzanak, a „bio Alma könnyen kukacos lehet”.

 

Remélem, 280 Ft  alatti eur/huf szinteknél mindenki Michel Teló-t dúdolt angolul: Wow, wow
This way you gonna kill me, Oh, if I catch you, Oh, my God if I catch you…”.
Ja, és el is kapták a longot. :)))

Olcsó az euró, vegyen belőle, abból meg OTP euró kötvénybe ruházzon be! Fekete arany? Ragyog és ragad is, MOL Magnóliája van már Önnek is?

Az izomláz és egy sok-sok forinttal teli pénztárca legyen Önökkel. Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr294689890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása