Kihajolni veszélyes

 2012.08.15. 09:04

A mai napon ünnepli születésnapját Szűcs Judith magyar énekesnő. Sok-sok slágere közül nekem az elmúlt időszak gazdasági eseményeit figyelemmel kísérve a címben szereplő szám refrénje ugrott be: „Nem osztom a véleményedet, Mert a szorzót én határozom meg Az élet nem csak kétesélyes Senki nem szólt, hogy Kihajolni veszélyes! „ De van egy másik száma, amelynek az a címe: „Járd a Zorba dalát”: „ Életed egy múló pillanat, Csak tarka kép, mely mögötted marad. Végtelen az út, mégis rövid, Egy perc csupán, mi emlék ránk marad. Néha már úgy érzed, véget ér, De mész tovább, hogy megtaláld magad. Szívedet a bánat járja át, Pár jó barát körtánca elragad. Gyere csak, gyere hát táncoljunk, állj be a körbe, és álmodjunk! Öntsd ki a szíved a ritmusban, Járjad a Zorba dalát, gyere, hát!” Milyen érdekes, és sajnos milyen szomorú is, hogy mindenki a Zorba dalát járja, napkelettől napnyugatig. Járjad, járjad, csak nehogy megjárjad!

            De a mai napon, 1519-ben alapították meg Panama városát is. Miért van az embernek olyan érzése, mintha az egész világ egy nagy Panama Város lenne?

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: („Táncolj, gyere táncolj még, Ez a rejtelmek éjszakája csak a miénk”) A rejtelmek éjszakájáig, kettőt kell aludnunk, hogy megtudjuk, lesz e táncra kedve a befektetőknek a gyorsjelentés után. (Ne feledjük, Sanyi bácsiban egy Rodolfó veszett el. :)) Látszik a kivárás a piacban. Akinek van nyereséges papírja, és nem akar kockáztatni, adja el, és egy esetleges negatív korrekcióban 3.500 Ft-on vagy alatta elkezdheti visszaveszegetni.

 

MOL: („Kezdjünk új életet, kezdjük úgy, hogy én elmegyek…”) Én azért örülök a gyenge jelentésnek, mert ez lehetőséget ad arra, hogy 16.000 Ft vagy ennél lejjebb újra sávosan vásárolni lehessen a papírból. Nem féltem a papírt, hosszabb távon talpra fog tudni állni.

 

Richter: („Száguld a csupaszív jó öreg lokomotív”) : Bár továbbra is a nagy portfóliókban tartanék belőle, a jelenlegi szinteket inkább realizálásra illetve a régebbi 40.000 Ft körül beragadt pozíciókból történő kiszállásra használnám fel. Kell itt még lyukakat betömni, lehet még itt sarc-harc.

 

Pannergy: („Valami forró szerelem, Ami nem volt soha még! Valami szédült szerelem, Ennyi pont elég…”) Ebben a szövegben benne van minden, amiért valaki PannErgy-t tart a portfóliójában…

 

 

Nemzetközi piacon továbbra is kiszállást javasolnék a VW (140 euró felett) és a Hyundai (24,5 euró felett) papírjaiból, azért, hogy később olcsóbban vissza tudják vásárolni.

 

Devizapiaci törpecápák tartsák az EUR/HUF longokat vagy ha nincs még, vegyenek, és tartsák továbbra is az EUR/CHF longjaikat. EUR/USD pozíciókban meg tudják: „Bolond lyukból, bolond szél fúj…”

 

Ha euróban tartós slágerre vágyik, Ön az OTP euró kötvény vétele után boldogan trillázik! Ne legyen szomorú a gyenge eredmény mit sem számít, ha biztosra akar menni, Ön továbbra is Mol Magnóliára vadászik!

 

Az izomláz és egy Szűcs Judith CD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr824713170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TTakács Jenő 2012.08.17. 01:08:04

Minden szerdán nagyon várjuk már az irások megjelenését ,de z most nagyon jól sikerült!:)Panamaváros ez tetszik !!Csak Panamaváros!!!
süti beállítások módosítása