"Vörös kereszt"

 2012.08.21. 22:29

A mai napon egy nemes évfordulót ünneplünk. 1864-ben, ezen a napon alakult meg a Nemzetközi Vöröskereszt. A vöröskeresztes mozgalom ötlete egy svájci üzletember fejéből pattant ki, aki megszervezte a solferinói csatatérről a sebesültek ellátását, a környező lakosság segítségével. 1864-ben megszületett az első nemzetközi egyezmény a háborús sebesültek megkülönböztetés nélküli védelméről.

Ha nyomon követjük a jelenlegi illetve az elmúlt időszak hazai és nemzetközi gazdasági eseményeit, hasonló kép bontakozik ki előttünk, mint amit a több mint 100 évvel ezelőtti egyezmény tartalmaz. Ugyanis jelenleg a háborús sebesülteket megkülönböztetés nélkül védelemben részesítik. Lásd a görög harcosok mély sebeit, a spanyol, portugál, olasz haderő katonáin esett jelentős sérüléseket. Mintha attól mindenki megnyugodna, ha az ütőér vérzését nyomókötéssel elállítva minden rendben lenne. De ugye attól, hogy nyomókötéssel elláttuk a sebet, még nem hoztuk helyre az ütőeret. Ez van most a „manana” országokban. Bár látszik némi akarat arra, hogy a különböző sebesülteket elkülönítsék egymástól. A görög harcosok körében van a legnagyobb sérülési hullám. Viszont az orvosi team legnagyobb problémája, hogy a görög sérülések olyan nagyok, ami esetleg egy olyan fertőzés hullámot indítana el a többi hadsereg katonái között is, amire jelenleg még nem áll rendelkezésre megfelelő vakcina, vagy több, kísérleti stádiumban lévő szerrel történik próbálkozás a járvány terjedésének megfékezésére. A jövő nagy kérdése, ki lesz az erősebb? A járvány vagy a járvány megfékezésén munkálkodó „orvos csoport”?

Nézzük a piacokat: 

OTP: A múlt heti gyorsjelentés „várakozásoknál jobb számai (le a kalappal a Sanyi bácsi előtt, még mindig nagyon tud valamit az öreg J)” azt a hamis illúziót keltették, mintha az eddigi sérülések inkább csak karcolások lennének, mélyebb sebek helyett. Viszont az azóta eltelt napok mozgása mégis azt mutatja, mintha kicsit kevesebb betadin-t használtak volna a sérülés fertőtlenítésére. Vigyázni! A komolyabb sérülések esetén mindig érdemes tetanusz oltást kérni! Aki a múlt héten sikeresen kiszállt belőle, 3.550 Ft alatt sávosan veheti vissza, természetesen figyelve arra, hogy a visszavételi ár jó esetben alacsonyabb legyen, mint ahol kiszálltak belőle.

MOL: Az olajpapír nagyot esett a gyorsjelentés hatására, és úgy nézett ki, hogy ebből akár komolyabb sérülés is lehet. De. Nem koszolódik olyan gyorsan az az olaj. Ha valami miatt 16.000 Ft alá kerülne, sávosan veszegetnék belőle.

Richter: Hát nem nehéz a különböző sérüléseket kezelni, ha van valami kapcsolat az gyógyszerek világával J. Mindezek ellenére az az érzésem, hogy a 40.000 Ft körüli szint jó kiszálló lehet rövidtávon, és hagyjanak maguknak időt arra, hogy a sebek begyógyuljanak 1.000-1.500 Ft-tal lejjebb legalább. Viszont, ha beüt valami új gyógymód (molekula sztori még mindig) akkor műtőssegéd legyen a talpán, aki utoléri.

 PannErgy: Hiába, a meleg vizes kúra mindig jó gyógymód volt az elmúlt évszázadok során is. Persze olyan lehet, ha nem figyelnek az ügyeletesek, hogy az éltető, gyógyító víz kifolyik a dézsából. De arra is figyelni kell, hogy a gyógyvizes kúra mindig hosszú kúra, és idő kell, míg kifejti jótékony hatását. Vegyék, tartsák a portfóliójukban. Ugye, tudják, a kártya elázik a vízben, úgyhogy semmi all-in.

A nemzetközi részvénypiacokon kivárást javasolnék, jön még nyárra hűvös ősz, kiveri a beutaló nélkül érkezőket a szanatóriumból az öreg csősz.

Devizapiaci törpecápák továbbra is vegyék az EUR/HUF longokat, mint egyszerű természetjáró kullancsszezonban az oltást. Tartsák az EUR/CHF longokat is, érkezik még a csatatérre a „Vöröskereszt svájci bizottsága”. Az EUR/USD pár pedig továbbra is olyan, mint az Ebola, ellenszere nincs, a megelőzés a legfontosabb.

 Ha eurójával nem akar vérmérgezést kapni, a devizájának OTP euró kötvényt kell adni. Lehet gyógyszere egy erős fekete, az Ön MOL Magnóliája megvan-e?

Az izomláz és egy „B” típusú elsősegélyláda legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr794724933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soltern 2012.08.24. 12:09:31

Megpróbáltam eljárni euró alapú OTP kötvény vásárlása ügyében. Forintért deviza számlán átváltva 3,25%-os kamattal egyéves lejáratra... Ez ugyan az lenne mint ami az ajánlóidban van?
süti beállítások módosítása