Macska a forró bádogtetőn

 2012.09.26. 12:32

A mai nap van Paul Newman halálának évfordulója. Hollywood különleges egyéniségei közé tartozott, számos szuperfilm szereplője volt. Egyike volt a legtöbbet jótékonykodó hírességeknek. Legfontosabb projektje a Association of Hole in the Wall Camps nemzetközi táborszövetség létrehozása volt. Magyarországon a Bátor Tábor Alapítvány létrehozása fűződik a nevéhez.  A címben szereplő filmmel emlékezünk meg róla. A történet egy gazdag déli család életébe enged bepillantást, mely tele van hazugságokkal és képmutatással. Big Daddy, a család feje haldoklik, de családja és orvosai eltitkolják előle a hírt, annak reményében, hogy ha jó színben tüntetik fel magukat előtte, nagyobbat szakíthatnak az örökségből. Milyen érdekes, mintha valami hasonló dolog történt volna most is Európában, a déli államokkal, akik jobb színben tüntették fel magukat, mint amilyenek valójában. Vajon hosszabb távon jobban jártak ezzel? Nem hinném, hiszen még mindig nem keveredtünk ki a pénzügyi kalamajkából, inkább egy egyre nagyobb szőnyeg alá söprik a szemetet. Kérdés, meddig nyomtatnak pénzt a nagyobb szőnyeg vásárlására? Itthon „a párttal, a néppel egy az utunk, hiszen egyre kisebb kamathoz jutunk!” (MNB kamatcsökkentés) Jó ez nekünk? Majd a piac megmutatja. De addig, amíg az őszi szél nem „turbulensen” fúj felénk, addig lehet egy szál gatyában szaladgálni a mezőn. Maximum később hosszabb ideig nyomja az ember az ágyat, jól megfázva. De ráfázva?!

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Jelenlegi szintek mellett parkoltassák a pénzeket rövid lekötésekben, venni csak 3.800 Ft alatt, a kedvenc 3.550-3.600 Ft-os sávban vennék először. Lemegy oda? Jó kérdés, de ugye a türelem, meg a rózsa…

 

MOL: Itt is kivárnék, vagy nyereséget realizálnék, aztán majd lejjebb szállnék vissza.

 

Richter: Továbbra is a 40.000 Ft os kiszálló, illetve a 38.000 Ft-os beszálló jegyeket keressék a patikákban.

 

PannErgy: Fűteni, vagy nem fűteni! Ez itt a kérdés! Miskolci csöveken a világ (legalábbis a részvénytulajdonosok) szeme. Vegyék, tartsák, izguljanak tovább, és húzzák egymás idegeit a PannErgy fórumon. J

 

A nemzetközi részvénypiacon a kivárást javasolnám, ha nagyon akarnak valamit venni, akkor inkább iPhone 5-öt vegyenek, de az Apple részvényekkel kellő távolságtartással foglalkoznék. Ha nagyon nem bírják ki, csak egy keveset vegyenek.

 

A devizapiacon vadászó kandúrok és cicák 282 Ft körül vagy alatta óvatos EUR/HUF longokat eszközölhetnek, illetve 288-289 Ft körül shortokat nyithatnak. 1,21 alatt óvatos EUR/CHF vételek nyílhatnak, kandúr bandik meg úgyis az EUR/USD macska-egér harcot vívják meg, több KEVESEBB sikerrel.

 

Azért hogy ne égjen oda az eurója, OTP euró kötvényt vegyen, erre legyen gondja! A bitumen is csilloghat fényesen, ha a MOL Magnóliára néz édesen!

 

Az izomláz és egy Paul Newman DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr864804079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása