Törökverők…

 2012.10.17. 09:03

Bár tudom, hogy tegnap a labdarúgó válogatott mondhatni fölényes győzelmet aratott a török csapat ellen, ami mindenképpen örömteli dolog, de a cím mégsem igazán rájuk vonatkozik. Azokról a törökverőkről van szó, akik 1552-ben közel 38 nap után végső győzelmet szereztek a többszörös túlerőben támadó török seregek ellenében Egerben. Talán az utolsó magyar hadisikerek egyike volt ez 460 évvel ezelőtt. Ha őket, az ők hősiességére tekintünk, akkor igenis látszik, hogy kevés is győzhet sok ellen. Ha ezt vesszük, akkor igenis most is győzhetne Magyarország a reá nehezedő sokaság ellen. Viszont egyet ne felejtsünk el, a jelenlegi gazdasági helyzetünkben, és ez színtől függetlenül igaz, nem látni azt a tüzet, azt a hősies kiállást egymás mellett, ami ezeket az egri hősöket jellemezte. Pedig erre nagyobb szükség lehet, van, mint bármikor. Most a pénzpiacokon süt a pénzjegynyomda által fűtött Nap, aminek melegéből mi is kapunk valamicskét, de a nagy kérdés az lesz, mi történik majd velünk, ha a Napot eltakarja egy felhő, és tartósan beborul az ég? 

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: egy pozitívumot vélek felfedezni az elmúlt hetek írásaiban (annak ellenére, hogy az igazsághoz tartozik, én nem ezt vártam), magammal szemben. Azt legalább eltaláltam, ha átmegy a 4.200 Ft-on, elszaladhat 4.500 Ft-ig. Aki a kitörésben belevett, 4.400 Ft és 4.500 Ft realizálhat, akinek pedig régebbi beragadt papírja van erről a szintről, szintén ki tud végre szállni. Annál is inkább ezt tenném, hiszen ma reggelre rendkívüli kormányülést hívtak össze, mivel az Európai Bizottság véleménye szerint nem elegendő a jövő évre tervezett kiigazító csomag. Kapuadónk már volt, füstadónk is, most akár lehetne ablakadó, hiszen abból is viszonylag sok van egy épületen.

 

MOL: Ebben viszont nem változott a vélemény, 19.000 Ft körül eladnám, és várnék egy korrekcióra (manapság ismeri valaki a jelenséget?J) 18.000 Ft alatti árakkal.

 

Richter: Itt is egyelőre a 38.000 Ft és a 40.000 Ft-os sávot látom, jelenleg a sávtető körül. Itt is realizálnék.

 

PannErgy: Lassan elindul a fűtési szezon, kíváncsi vagyok, ez a papírnál mikor jelentkezik miskolci fűtés indulásában? Továbbra is vennék, tartanék egy adagot a portfólióban.

 

Nemzetközi részvénypiacon 22,5 euró körül vennék egy csomagHyundai-t, a többi részvényben (Allianz, VW, Tyssen Krupp, Adidas, BMW, Hugo Boss) jelenleg inkább megfigyelő lennék, és várnék egy jobb beszállási lehetőségre.

 

Devizapiaci várvédők sávosan vehetik az EUR/HUF longokat lekísérve esetleg egészen 275 Ft-ig az árfolyamot. 1,208 körül bepróbálkozhatnak EUR/CHF long pozícióban. Az EUR/USD-ben a kockázat az, nem tudni a befektető mikor önti  s szurkot, vagy mikor kapja ő a nyakába.

 

Aki nem akarja, hogy eurója a törökmézbe ragadjon, hagyja, hogy pénze OTP euró kötvényben kamatozzon! Ne szurkot borítson eurójára, fektesse inkább MOL Magnóliába!

 

Az izomláz és az Egri csillagok DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr134853568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása