Ének az esőben…

 2012.10.24. 09:04

Ahogy tegnap a nemzetközi piacok alakulását figyeltem, és szembesültem a jelentősebb negatív elmozdulással, elképzeltem magam előtt azt az OTP shortban lévő, kevés számú befektetőt, aki még kitartott és nem sikerült az emelkedésben „kirázni”, vajon milyen zenét hallgathatott éppen? Ebben a pillanatban ugrott be egy nagyon aranyos musical, Gene Kelly-vel a főszerepben. …”Úgy sír, zokog a szél, és rámtör az eső, Én csak énekelek, szívem álmokat sző, A zápor, s a szél nem bánthat sosem. Már rég messze jár, mire észreveszem. Az eső rámcsorog, de én boldog vagyok, Ha csúf az idő, mindig rád gondolok, És vár a siker, egy dal hozza el, Az eső most velem énekel…”.Ha végig olvassuk, vagy dúdoljuk a dal részletét, elképzelhetjük azt az örömöt ami ma reggel a nyitásban a shortosokat érheti. A nagy kérdés az lesz, egy nagyobb reggeli esést követően előjönnek a vevők az alacsonyabb szinteken, vagy tényleg esőre áll a piac, akkor viszont nem csak egy napig esünk. Mi a hirtelen változás oka? Bár ahogy halljuk, a görög olajbogyó még egy darabig nem romlik meg, viszont a spanyol olajbogyóval egyre nagyobbak a gondok. Tegnap olvashattuk, hogy a Moody’s leminősítette a Barcelona-t, a Malaga-t, a Real Madridot, az Extremadura-t, és a Murcia-t. Na jó, csak egy kis játék volt ez a foci körül, de a hitelminősítő tényleg bóvliba dobott 5 spanyol régiót. (Katalónia, Andalúzia, Kasztília-la Mancha, Extremadura, Murcia) Ehhez hozzájönek még az amerikai gyorsjelentési szezon kicsit csalódást keltő eddigi eredményei, és kész az eső menü. Remélem, ha nem is full shortban ülnek, inkább full készpénzben, és arra várnak, hogy eső piacon belevehessenek a piacba. Járjanak sikerrel!

 

Nézzük a papírokat:

 

OTP: Nem hiába vártak a befektetők arra, hogy eljöjjön az eső időszaka. Várható volt, legalábbis én vártam, csak azt nem lehetett tudni, mi lesz a katalizátor. Lehet, hogy a nálunk lévő hosszú hétvége? J Na a viccet félretéve, aki eladta, és ha ma 3.800 Ft körül kezd vagy odáig esne, egy csomagot vásárolhat belőle, de tartalékoljon arra is, ha az általam hőn áhított 3.550 Ft körüli szinteket is megnézné az elkövetkezendő időszakban. Ha meg nem, akkor az első csomagon is kereshetnek. És még valami. Bár én manapság nem szeretem a napon belüli kereskedést, de ma a day-traderek is résen lehetnek, valószínűleg lesz mozgás, lesz tér a napon belüli ügyletekre.

 

 MOL: Kérdés, az olajpapírt mennyire fogja megviselni a mai nap, de egy nagyobb esésben, 17.500 Ft körül, vagy alatta elkezdeném sávosan venni.

 

Richter: Remélhetőleg, ma a 38.000 Ft irányába mozdul el. Egy nagyobb árfolyamelmozdulás esetén nagyobb portfóliókba vennék szintén ebből is egy csomagot.

 

PannErgy: Remélhetőleg ezt a papírt nem annyira fogja megviselni a ma várható esés. Tartsák, vegyenek, ha még van valaki, akinek nincs, és várjanak. Ahogy a bányászok köszöntek : “ Jó szerencsét!”

 

A nemzetközi részvénypiacon lőtávolba kerülhet a Hyundai papírja 22,5 euró környékén.

 

A devizapiaci törpecápák remélem EUR/HUF longban ülnek 277 Ft-tól. Ha több részlet van, az elsőt 282,5 Ft körül realizálhatják, a többivel esetleg érdemes kockáztatni 284-285 Ft-ig.

 

Bár itt az eső, megjött a hideg, de eurómmal nem félek, mert OTP euró kötvényben jó az idő megfelelő a meleg! A hidegben még több fekete aranyat vesznek a profik pedig a MOL Magnóliájára tesznek!

 

Az izomláz és az Ének az esőben DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr394865964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása