Pont 20 éve ezen a napon rehabilitálta a Vatikán Galileo Galileit. A Szentszék kénytelen volt közel 400 éves döntését módosítani, mert úgy ítélték meg, hogy 1633-ban tévesen vonatta vissza az inkvizíció Galileivel tanait. Tehát mégis mozog a Föld, és nem is akárhogy, hanem a Nap körül. Látjuk is a piacon, hogy mozgás az van. Földrengés Kanadában, Sandy hurrikán New York-ban (gondolom, ilyenkor mindenki otthon bezárkózva a Grease-ből nézte John Travolta énekét: Sandy, Sandy…) Amúgy pedig a jegybanki klisék is forognak rendesen tengelyük körül, életben tartva a piaci likviditást, de azt nem lehet tudni, lufit fújnak-e, és ha igen mekkora lesz. Az előttünk álló hosszú hétvége megint érdekessé teszi a kereskedést, miközben mi pihenünk, a temetőkben mécsest gyújtunk, és halottainkra emlékezünk, addig a piac máshol nem pihen. Ezért érdemes minden termékkörben lehetőség szerint leépíteni a pozíciókat, hiszen sohasem tudni, mikor, ki nyilatkozik meg. Aztán meg jöhet a földindulás megint…

 

Nézzük a piacokat:

 

 

OTP: Mozgása, mint egy üstökös a piac egén. Annak ellenére, hogy az önkormányzati adósság állami átvállalása talán inkább negatív lehet a bankok, és ezáltal az OTP számára (mert felmerülhet lehetőségként a betétek ÁKK-ba pozicionálása, a hitelek tekintetében pedig az alkudozás, ami ugye nem a bankok irányába billenti a mérleg nyelvét), a papír elszabadult lufiként emelkedik a magasba. Kérdés meddig? Akár megnézheti a múltkori 4.300-4.400 Ft körüli szinteket is, de… Akinek még van, vagy 3.900 Ft körül nem bírta ki és belevett (dicséret érte, én még ott nem mertem volna) adja el, vagy nyisson óvatosan shortokat.

 

MOL: Továbbra is 18.800-19.000 Ft körül eladnám, ha van, és várnék egy esetleges korrekciót, ami levinné 18.000 Ft alá, ahol sávosan visszavásárolnám.

 

Richter: Jelenleg sávot váltott, most a 40.000-42.000 Ft-os sávban, annak az alja körül mozog. Ha valakinek még van nagyon régi 40.000 Ft feletti bekeres, az most kiszállhat belőle. Vételeket továbbra is a 38.000-40.000 Ft-os sáv alja környékén tennék, portfóliókba.

 

PannErgy: Tartás,vétel, ha van valaki, akinek még nincs, vagy eladta kiscsillag kötvényeit, részvényét (E-STAR), és nem tud mit kezdeni a maradék pénzzel, vegyen bele a papírba. Rosszabbul biztosan nem jár vele, mint a kihunyó csillaggal.

 

EGIS: Visszatért a 18.000 Ft feletti szintekről. 17.000 Ft vagy alatta nagyobb portfóliókba vennék egy keveset, sajnos a kicsi a likviditás, ami jelentős árfolyamkilengéseket okozhat.

 

A nemzetközi részvénypiacon már volt a múlt héten lehetőség Hyundai papírok vételére 22,5 euró körül. Aki vett, jól tette,aki meg nem vegyen majd, ha esetleg megint ott az árfolyam. 24 euró felett meg el lehet adni. A többi papírral egyelőre kivárnék a magas árfolyamok miatt.

 

A devizapiaci törpecápák remélem már el is adták a múlt héten vett 280 Ft alatti eurókat. A mostani teendő: Kivárás a 280 Ft alatti eurókért, vagy 290 Ft körül shortok nyitása. Az EUR/USD-ban pedig továbbra is a gatyamadzag effektus érvényesül, ennek megfelelően kereskedjen benne minden bátor jelentkező.   

 

Fagyos a föld mostanában, de ne csüggedjenek, eurójukat most OTP euró kötvénybe vessék el! Lehet hideg, lehet fagy, ha MOL Magnóliád van, boldog vagy!

 

Az izomláz és egy távcső legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr74880560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása