A négy muskétás

 2012.11.07. 08:58

November 7-e újra piros betűvel vonul be a történelembe. Jól van, na, kedves elvtársak, nem kell megijedni, nem itthon. Amerikában. Miért is? Mert a mai napon lett biztos, hogy Obama elnököt újraválasztotta az amerikai szavazók nagyobb része. Így tettek 1916-ban T.W. Wilson-nal, 1944-ben F.D. Roosevelt-tel (3-szor), és 1972-ben R. Nixon-nal is. Ahogy látjuk, a számmisztika alapján is elég jó ez a nap egy amerikai elnöknek. Nem véletlen, hogy ez a nap másoknak is tetszett már… De félre a tréfával, az elnöknek nem lesz egyszerű dolga, mert a szenátus ugyan maradt demokrata, viszont a képviselőház maradt republikánus, tehát a megosztottság is maradt. Szép feladat a régi-új elnöknek. A mai nap még izgulhatnak a befektetők a görög megszorítások parlamenti szavazása valamint az Európai Bizottság őszi prognózisa, azon belül is Magyarország megítélése miatt. Romney már kapott egy „Barack-ot” a fejére, de az, hogy ma követik-e példáját többen, arra pár órát még várni kell. A forint ingán látni fogjuk az események alakulását.

 

Nézzük a piacokat:

 

OTP: Felfelé mintha nem tudna továbblépni, egyelőre ritkának tűnik a levegő a 4.200 Ft feletti szinteken. Továbbra is várnék a vétellel, és akkor lépnék bele, ha 3.900 Ft körüli szintre esne. Itt talán elkezdenék venni belőle óvatosan.

 

MOL: Hát eddig a vételek nem jönnek, mert magas a papír ára. De ez öröm, akinek még van. Ha erről a 19.000 Ft körüli szintről kirúgja magát, elérheti az általam már régebben írt 20.000 Ft-os „álomhatárt”. Ott akinek még van, mindenképpen eladnám, és várnék vele egy kicsit.

 

Richter: Az eredménye egyelőre megfogta a további emelkedést. Én mindenesetre azt várom, hogy rövid távon visszatérjen a 38.000 Ft-40.000 Ft-os sávba, és akkor a sáv alján belevennék. Ha meg nem, akkor várnék a vételekkel.

 

PannErgy: Megítélésében nincs változás.

 

EGIS: Eredményre való spekulálás gyanánt 17.600 Ft körüli szinteken, valamint ha esik 17.200 Ft körül is belevennék egy esetleges jó eredmény reményében.

 

A nemzetközi részvénypiacokon az elmúlt napokban egy Hyundai-al kalpcsolatos negatív hír nagyon jó beszállót adott 22 euró körül, remélem többen éltek is vele. Aki nagyon bátor 145 euró körül egy csomag VW-t is vehet szigorúan spekire.

 

Devizapiaci törpecápák továbbra is 280 Ft vagy alatta az EUR/HUF longokat keressék, 285 Ft körül meg realizáljanak, 290 Ft körül meg nyissanak shortot. Az EUR/USD továbbra is az „őrült nők ketrece”. 1,2070 vagy alatta nyugdíjas EUR/CHF longok is felvehetőek.

 

Amerikában újra Obama a sztár, az Ön eurójára pedig az OTP euró kötvénye vár! Ha nem akar fehéren játszani, csak feketén, az Ön helyébe euróját lehet, hogy MOL Magnóliába helyezném!  

 

Az izomláz és az American Graffiti DVD legyen Önökkel! Óvatos és sikeres kereskedést!

 

Ziegler Mátyás

Címkék: portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdemamor.blog.hu/api/trackback/id/tr664894838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása